El preu mitjà del menú a Sant Cugat, un dels més cars de l'Estat espanyol

Cugat Mèdia segmenta els 80 restaurants de la ciutat (el 49,3% d'establiments) que ofereixen menú de migdia

La pissarra del menú de Cal Temerari / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Societat

Publicat avui, a les 06:00 per Sara Bella

A Sant Cugat hi ha 162 restaurants oberts, dels quals, més de la meitat (82), no oferten menú de migdia, sigui perquè només ofereixen carta o perquè obren exclusivament a la nit. El menú del dia val 16 euros, de mitjana, xifra que supera amb escreix la mitjana espanyola (13,50 euros), segons un rànquing de la Confederació Empresarial d'Hosteleria d'Espanya, i fins i tot el preu mitjà de l'àrea metropolitana de Barcelona (14,70 euros). Segmentem per preu els restaurants amb menú a la ciutat, per fer un bon dinar entre setmana.




A Sant Cugat la majoria de restaurants (en total 42) situen el preu dels seus menús entre els 10 i els 15 euros per persona, però el seu preu mitjà és de 16 euros. Així, 31 restaurants de la ciutat se situen a la franja dels 15-20 euros, tres establiments n’ofereixen per 20-25 euros i quatre superen els 25 euros.

El menú més car i el més barat de Sant Cugat

Els menús més econòmics de la ciutat es poden consumir a 'Las que sea', al barri del Monestir, amb un preu de 9,99 euros; al 'del Xaxo', al Centre, amb un menú de 10,9 euros; i a 'Papi Sant Cugat', també al Centre, amb un preu d'11 euros.

Pel que fa als menús amb un preu més elevat, veiem que el menú més car és el del 'Restaurant Can Barata', a Can Barata, amb un preu de 36 euros, seguit de 'QGAT', al Centre, que costa 33 euros, i de 'Wall 57', a Valldoreix, amb un menú de 28 euros. La 'Masia Ametller', a Ca n'Ametller, que està a la mateixa categoria que els anteriors, té un menú de 26,9 euros.

Cugat Mèdia ha segmentat l’oferta de restauració segons el preu.



El menú de migdia a Sant Cugat rabassa amb escreix la mitjana espanyola, que se situa als 13,50 euros segons dades de la Confederació Empresarial d’Hostaleria d’Espanya, i fins i tot el preu mitjà de l'àrea metropolitana de Barcelona (14,70 euros).

La Confederació Empresarial d’Hostaleria d’Espanya exposa aquestes dades després d'enquestar 1.400 establiments amb l'objectiu de monitoritzar l'evolució del preu mitjà del menú diari a les diferents comunitats autònomes i a les seves principals ciutats, per mesurar l'impacte de la inflació. La investigació desvetlla que el 76% dels restaurants enquestats van apujar el preu dels seus menús el 2023.

Les enquestes clouen que el preu mitjà del menú a l'Estat espanyol ha crescut un 12,6% respecte del 2016 (11,7 euros) i un 3,4% respecte del 2022 (12,8 euros). Aquests increments se situen molt per sota de l'evolució de l'Índex de Preus de Consum (IPC) i del preu dels aliments i begudes, que en el mateix període han crescut un 20,6% i un 34% respectivament.