Nova campanya contra les caques de gossos al carrer

Les infraccions per no recollir els excrements es poden sancionar de 100 a 400 euros, depèn de la reincidència

Carme Ardid, regidora de Benestar Animal, presenta la campanya de sensibilització per evitar els excrements de gossos / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat avui, a les 14:45 per Marc Lladó

Amb el lema 'M'agrada passejar, però no m'agrada trepitjar', l'Ajuntament engega una campanya de sensibilització amb l'objectiu de reduir els excrements de gossos a la via pública i recordar a la ciutadania que és d'obligat compliment fer-ho. En cas que el propietari cometi la infracció, pot ser sancionada amb una multa d'entre 100 a 400 euros, en funció de la reincidència. La regidora de Benestar Animal, Carme Ardid, ha presentat la campanya que apel·la a la responsabilitat i civisme aquest dilluns.

"La recollida dels excrements està contemplada a les Ordenances Municipals i, per tant, si no es fa, se sanciona amb multes de 100 a 400 euros", ha explicat Ardid. Els titulars dels animals han de recollir els excrements de manera immediata i netejar l'orina amb aigua, per no afectar el mobiliari urbà. El principal objectiu de la campanya és vetllar per una ciutat més neta i fer "un recordatori a la ciutadania a mantenir el civisme".

L'Ajuntament impulsarà també una campanya formativa a les escoles i instituts per part dels agent cívics per contribuir a fer arribar el missatge a moltes més llars. També ha demanat a la Policia Local que faci algunes vigilàncies sense uniformar, per controlar el compliment de les mesures.

La campanya comença després que el gener passat es debatés al ple una moció proposada per Vox, per tal de minimitzar l'impacte de les deposicions dels cans a la via pública.




DECLARACIONS

Carme Ardid

La recollida d'excrements està contemplada a l'Ordenança Municipal i si no es fa, està sancionat amb multes de 100 a 400 euros.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Carme Ardid

Hem de reduir tot el que es pugui, i recordar que és obligació del propietari recollir els excrements. El gos no té la culpa. El civisme per part de tothom és fonamental per una bona convivència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio