No saber fins a l'agost ni el centre, ni el curs ni les matèries: la inquietud dels docents amb les adjudicacions

Cugat Mèdia parla amb diversos docents de Sant Cugat sobre la seva situació actual, sigui com a interins o havent aprovat oposicions els últims dos


  • Comparteix:

Docents durant les últimes oposicions, l'abril d'aquest any / Foto: ACN

Docents durant les últimes oposicions, l'abril d'aquest any / Foto: ACN

El retard anunciat a principis d'aquest mes per part del Departament d'Educació en les adjudicacions d'estiu pot fer que molts docents no sàpiguen fins pràcticament a l'agost ni el centre on treballaran a partir de l'1 de setembre, ni tampoc el curs ni les assignatures que hauran d'impartir el curs que ve. L'adjudicació d'aquest any comporta més complexitat, segons explica Educació, perquè cal encabir a les més de 31.000 persones que han aprovat les oposicions dels últims dos anys, a més d'aproximadament el mateix nombre d'interins per assignar. Això fa que l'adjudicació provisional del personal docent als centres, que s'havia de publicar el 2 de juliol, no estigui disponible fins a la setmana del 22 al 26 d'aquest mes de juliol. La llista definitiva, per tant, podria ser oficial a l'agost, quan els centres es troben de vacances. Cugat Mèdia ha parlat amb diversos docents santcugatencs que expliquen la seva situació d'incertesa, encara ara, per al pròxim curs.


Pel que fa al personal docent que es troba en situació d'interinatge, encara tenen menys clar si podran seguir al centre on han treballat aquest curs, en cas que ho hagin fet, perquè els funcionaris amb les oposicions aprovades passen per davant seu en ordre de prioritat. L'Eli Almirall fa quatre anys que és interina i els dos últims cursos ha treballat a la mateixa escola de Ripollet, on es voldria quedar i la direcció també vol que continuï. Tampoc no sap on haurà de treballar a partir de setembre el Carlos León, un altre docent santcugatenc que, després d'acabar aquest juny el contracte al centre on estava, manté l'esperança, registrat a l'atur, que el truquin aviat.

Manca de previsió

L'Andrea Martínez va aprovar les oposicions l'any passat i encara espera per fer les pràctiques obligatòries abans d'obtenir la plaça de funcionària. Tampoc no se les pot preparar fins que sàpiga en quin centre, a quin curs i quines matèries haurà de donar. En la mateixa situació es troba l'Olga de Vicente, que va aprovar les oposicions al juny i que pateix per no saber fins al mateix 1 de setembre quines assignatures i de quin curs impartirà. Això fa que la programació i la preparació es faci "a correcuita i malament". No entén com al Departament li ha vingut de nou aquest augment de feina que "hauria de tenir previst quan van convocar les oposicions".




Eli Almirall

Degut a aquest nombre de funcionaris nous, s'han de proporcionar places noves que actualment no hi ha a la borsa. Ens hem d'esperar a finals d'aquest mes perquè ens diguin alguna cosa, però tampoc no ens han assegurat res. Els interins som els últims de la llista per saber si tenim plaça o no de cara al curs vinent.

Andrea Martínez

En les pràctiques has de preparar una programació, has de presentar documents a inspecció, i t'has de preparar les classes. Si tot es va allargant, els docents no tenim temps de fer-ho i donar un bon servei als alumnes, que al final és el que tots volem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.