Segon mes consecutiu d'augment del consum d'aigua a Sant Cugat

Tot i això, el municipi segueix amb un consum inferior al topall marcat per la Generalitat


Temes relacionats

Sant Cugat torna a la fase d'alerta de sequera per la millora dels embassaments (28/jun/24)

Això és el que pots fer en fase d'alerta per sequera si tens una piscina privada (19/jun/24)

El Govern decideix que el Ter-Llobregat retorni a la fase d'alerta (18/jun/24)


  • Comparteix:

Imatge d'una aixeta / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'una aixeta / Foto: Cugat Mèdia

Segon mes consecutiu d'augment del consum de l'aigua a Sant Cugat, amb un còmput, al maig, de 186 litres per habitant i dia. Malgrat aquest increment de sis litres, respecte a l'abril, i de 15, respecte al març, la ciutat continua sense sobrepassar el màxim marcat pel decret de sequera. Un màxim que, fins al 12 de maig se situava als 206 l/h/d i, a partir del 13, en passar d'estat d'emergència a estat d'excepcionalitat, va pujar fins als 240 l/h/d. Sant Cugat no estava en estat d'excepcionalitat des del febrer de 2023 i, en el moment de la redacció d'aquesta notícia, la ciutat ja ha tornat a la fase d'alerta.




Aquest gràfic mostra el consum d'aigua registrat a Sant Cugat des del juliol de 2022 fins al maig de 2024, segons les dades recopilades per Cugat Mèdia a partir del Portal de la Sequera de la Generalitat de Catalunya.

Després de les darreres pluges, els embassaments de Catalunya estan al 37% de la seva capacitat, segons dades d'aquest dimecres del portal de la sequera de la Generalitat. Això significa que estem a gairebé 12 punts percentuals per sobre que al mes anterior (25,86%).

Retorn a la fase d'alerta

La ciutat va tornar oficialment a la fase d'alerta el passat 28 de juny, una situació en la qual no es trobava des del novembre de 2022. El canvi de fase, que es va aplicar a tot el sistema Ter-Llobregat amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), ha suposat la reducció de les restriccions en 202 municipis, principalment a l'àrea de Barcelona.

A Sant Cugat i als altres 201 municipis del sistema Ter-Llobregat, l'aixecament de mesures implica que el límit del consum diari augmenta de 230 a 250 litres per habitant, tot i que en el cas de Sant Cugat el topall s'eleva fins als 262, ja que el municipi compta amb una aportació extra pel volum de consums industrials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.