El santcugatenc Eric Mateu, millor nota catalana a la selectivitat 2024

Amb un 9,9, aquest alumne de l'institut Forat del Vent de Cerdanyola del Vallès comparteix èxit amb un estudiant de Castellnou de Bages


  • Comparteix:

El santcugatenc Eric Mateu Lanero és l'alumne que ha tret millor nota a la selectivitat de Catalunya d'aquest any amb un 9,9. Aquest alumne de 18 anys estudia a l'institut Forat del Vent de Cerdanyola del Vallès. Mateu, que va fer l'ESO a l'INS Leonardo, comparteix mèrit amb un altre estudiant de Castellnou de Bages, Pau Palomar, de l'institut d'Auro de Santpedor, que també ha tret un 9,9 a la Prova d'Accés a la Universitat (PAU) d'aquest 2024.

La millor nota de la demarcació de Barcelona és també la de Catalunya. Pel que fa a la resta de demarcacions, la qualificació més alta ha estat en tots els casos un 9,8. A Tarragona l'han obtinguda dos alumnes: un de l'Institut Torredembarra i un altre de l'Escola Pare Manyanet de Reus. A Girona, ho han fet dues estudiants de Salt i Girona que estudien a La Salle Girona. A Lleida, la millor nota és d'una alumna de l'Institut Samuel Gili i Gaya.

A la demarcació de Barcelona, hi ha altres 10 estudiants que han obtingut un 9,80. Enguany, hi ha 914 alumnes (1.153 el 2023), 538 noies i 376 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU.

Mateu vol estudiar el doble grau de Física i Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, on només s'ofereixen 20 places i acostuma a ser la que té la nota de tall més alta. En acabar el grau, Mateu es voldria dedicar a la recerca científica. Alhora, explica que ha adaptat el model Pomodoro al seu estil. Així, dedica 1 hora per a cada assignatura i fa 20 minuts de descans. En aquest temps, aprofita per llegir, mirar el mobil, fer malabars o tocar un instrument. De fet, Mateu és el bateria del grup de Sant Cugat Indubio, que toquen un estil pop-rock. Per altra banda, també estudia esperanto i és membre assosació esparantistes joves de catalunya.


6,7 de nota mitjana a Catalunya

El 97% dels estudiants han superat la fase obligatòria de les proves d'accés a la universitat (PAU) d'aquest any, un percentatge que es manté en aquesta xifra per quart any consecutiu. En les proves celebrades a principis de mes es van matricular 42.550 estudiants, dels quals finalment es van presentar 41.736. Del total de presentats, 33.960 es van examinar de les cinc matèries de la fase general. D'aquests, 32.946 l'han superat, que equivalen al 97,01% -97,15% l'any passat-. La qualificació màxima d'aquesta fase és un 10 i enguany la nota mitjana s'ha situat en un 6,7. La mitjana d'accés a la universitat en un 7,276. La matèria de modalitat de Matemàtiques és l'única amb una mitjana suspesa, amb un 4,87.



Participació a Cugat Mèdia

Eric Mateu ha participat en diverses ocasions al programa que l'institut Leonardo Da Vinci fa a Ràdio Sant Cugat. Va ser en un programa de febrer de 2022 i un altre de juny del mateix any. D'altra banda, l'estudiant santcugatenc forma part del grup de música local Indubio.



Eric Mateu

No tinc una tècnica especial, ha sigut constància. Tot el temps lliure que tenia era per estudiar. He fet una cosa semblant a Pomodoro, però al meu estil. Feia una hora per assignatura i 20 minuts de descans entre assignatures



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.