Sant Cugat combat les violències masclistes en l'oci nocturn amb el programa CRISSCROSS

Porto, Dublín, Luxemburg, Milà i la nostra ciutat formen part d'aquesta iniciativa europea

Presentació del programa europeu CRISSCROSS a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 12/juny per Joan Garcia

Sant Cugat vol combatre, conscienciar i prevenir les conductes de violència masclista i la LGBTI-fòbia a través del programa europeu CRISSCROSS, finançat per la Comissió Europea. Les actuacions a la nostra ciutat es duran a terme a Can Solà, punt àlgid de l'oci nocturn, i també per Festa Major, amb la coordinació del Grup ABD (Associació Benestar i Desenvolupament), qui gestiona aquesta iniciativa a Sant Cugat. S'instal·larà un estand informatiu en aquests espais i també hi haurà personal conscienciant als joves, d'entre 16 i 24 anys, amb entrega de preservatius i alcoholímetres per reduir els riscos de les addiccions i de la violència masclista. Aquest programa s'ha presentat aquest dimecres al matí a la sala de plens amb la presència de la regidora de Salut, Núria Fernández, la responsable de projectes europeus de l'ONG ABD, Lara Rot, i Jordi Navarro, coordinador de l'equip que treballa sobre el terreny en aquesta iniciativa.

El programa europeu CRISSCROSS va néixer l'abril de 2023 i té una durada de dos anys. Es formen professionals durant dos mesos que treballen a l'oci nocturn. Sant Cugat s'ha adherit aquesta iniciativa amb altres ciutats com Porto, Dublín, Luxemburg i Milà en aquest projecte pilot.

Punts liles i grocs

L'objectiu és lluitar contra la violència masclista als espais d'oci nocturn i socialització freqüentat per a adolescents i joves. Sant Cugat ja ha impulsat la lluita contra aquesta xacra amb els Punts Liles i Grocs en el marc de la Festa Major i el programa Nits de Qualitat en un nou compromís amb la salut i la convivència.

Totes les dades que es recullin durant aquests mesos es traslladaran a la Universitat de Sevilla per fer una avaluació de les intervencions fetes i un diagnòstic de la situació actual. Sant Cugat també vol optar al segell Q de festa que atorga la Generalitat per a la bona praxi amb la lluita contra la violència masclista.

La zona de Can Solà i la Festa Major amb el Parc Jove, la Fira d'Atraccions i les nits del 27, 28 i 29 de juny, seran els llocs on s'aplicarà aquest programa. La regidora de Salut, Núria Fernández, destaca que l'aposta de Sant Cugat en aquest àmbit és molt clara i sense cap mena de dubte.

Consulta AQUÍ el projecte.




DECLARACIONS

Núria Fernàndez

Quan ens van proposar entrar en aquest programa, no ens ho vam pensar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio