'Vitalitat i alegria': els fonaments del nou mural intergeneracional de la Rambla del Celler

El mural, anomenat 'La vitalitat: una actitut', ha sigut un projecte intergeneracional que parteix des de la idea de les cures


  • Comparteix:

Artistes i col·laboradors del mural / Foto: Ajuntament

Artistes i col·laboradors del mural / Foto: Ajuntament

Sant Cugat compta amb un nou mural a la Rambla del Celler (a tocar de l'avinguda de la Torre Blanca), gràcies a la col·laboració entre diverses entitats i artistes, que ha acabat plasmant l'alumnat de l'Institut Angeleta Ferrer i Sensat. La il·lustració final és una projecció de la 'vitalitat i alegria' dels avis de la Llar d'avis de la Parròquia, segons ha afirmat el fotògraf Teo Vázquez, que ha participat al projecte.

El projecte es va iniciar amb una primera fase d'entrevista dels infants de l'escola l'Olivera amb els avis, que es van veure reflectits en dibuixos. A partir d'aquí, alumnes de l'Angeleta Ferrer van fer una segona fase d'entrevistes per poder traslladar les seves històries en l'obra. El resultat final s'ha basat en retrats fotogràfics als avis de la llar, que també mostren una faceta més artística i alegre. El mural, porta el nom de 'La vitalitat: una actitut'.

L'alumna del centre de secundària Zoe Shlazinger s'ha mostrat orgullosa del treball final i satisfeta d'haver treballat en un projecte professional. "Ens van ensenyar coses que en l'àmbit educatiu no s'ensenyen", ha comentat. A més, ha afirmat que totes modalitats de batxillerat de l'institut s'hi van implicar, a més de l'artístic.

La directora del taller Triangle i responsable de la part artística, Cristina Méndez, ha remarcat que es tracta d'un projecta artístic i voluntari. Un dels lemes que ha sustentat és el de 'Cuidar i ser cuidats'. L'alcalde, Josep Maria Vallès, també ha subratllat que és un projecte que potencia la creativitat.




Teo Vázquez

Part del procés era entrevistar els avis i construir un imaginari amb totes les històries que els han explicat. Han creat la seva composició, que crec que reflecteix alegria i vitalitat.

Zoe Shlazinger

El projecte ens arriba a partir d'uns dibuixos que fan l'Olivera amb la informació que recullen sobre els avis. Nosaltres haviem d'interpretar la informació per fer una altra entrevista i preguntes que influeixin en la nostra obra artística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.