En Comú Podem demana explicacions sobre les places perdudes a les escoles bressol municipals

A la preinscripció s'han rebut 392 preinscripcions per a 211 places ofertades


Temes relacionats

Les escoles bressol Gargot i La Mimosa perden un grup en les preinscripcions a petició de la Generalitat ( 8/mai/24)


  • Comparteix:

Els regidors d'ECP, Aina Balada i Ramon Gutiérrez / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors d'ECP, Aina Balada i Ramon Gutiérrez / Foto: Cugat Mèdia

En Comú Podem (ECP) demana explicacions, a través d'un comunicat, a la regidoria d'Educació sobre les places de les escoles bressol municipals a La Mimosa i Gargot que no s'han pogut ofertar. En el mateix text, el grup municipal també demana que 'es faci públic el procediment que tenen plantejat per adjudicar aquestes places, esperant que s'efectuï de forma transparent'.

En declaracions a Cugat Mèdia, la regidora d'ECP Aina Balada ha avançat que, si des de l'Ajuntament no es comparteix aquesta informació, tornaran a portar el debat al ple, ja que "les escoles bressol són competència municipal".

A banda d'això, Balada també ha recordat que "Sant Cugat s'acosta als 100.000 habitants" i que "moltes famílies ni es plantegen accedir a l'escola bressol per la manca de places". En aquest sentit, la regidora dels comuns considera que "s'haurien d'ampliar les places".

Aquest dilluns s'ha donat a conèixer les llistes baremades provisionals de la preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs 2024-2025. Enguany s'han rebut 392 preinscripcions per a 211 places ofertades.

Les places perdudes

De cara al pròxim curs, Gargot podria perdre un grup de mitjans (10 places) i La Mimosa, un grup de grans (20 places), per no complir els requisits sol·licitats per la Generalitat en les preinscripcions. Concretament, Gargot hauria d'instal·lar un plat de dutxa i anul·lar l'accés al pis superior, mentre que La Mimosa hauria d'anul·lar l'accés a la sala de psicomotricitat.

A l'Audiència Pública del ple municipal de maig, la regidora d'Educació, Carme Ardid, preguntada per la presidenta de la Coordinadora d'AFES, Carme Roca, sobre la possibilitat de recuperar aquestes places, va informar d'una reunió agendada el 29 de maig en la qual es decidiria, juntament amb inspecció, com es procediria. "Quan ho sapiguem, transparència total", va afirmar Ardid. De moment, des de l'Ajuntament no han donat més detalls de la situació.

Sobre els tràmits, la regidora d'Educació va revelar que, tot i que els tancaments d'accessos ja s'havien fet, "no s'havia enviat la documentació i ara s'ha de tornar a iniciar l'expedient, perquè aquest havia caducat". En el cas del plat de dutxa, Ardid va confirmar que encara no s'havia fet, tot i que "ja està en mans de la brigada, que segurament el farà molt ràpidament", va dir.


Aina Balada

Sant Cugat s'acosta als 100.000 habitants i moltes famílies ni es plantegen accedir a l'escola bressol per la manca de places. Per tant, entenem que s'haurien d'ampliar les places



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.