Les famílies reclamen entorns escolars segurs al ple

Una vuitantena de persones ha participat a la bicicletada de protesta


Temes relacionats

L'Ajuntament retira la tanca de formigó del pont del carrer del Gerbert d'Orlhac (24/mai/24)

Localitzat el vehicle que va atropellar la família que anava al Gerbert d'Orlhac ( 3/mai/24)

Compromís municipal per a la protecció de la salut de la infància en els entorns escolars (20/jun/22)


  • Comparteix:

Les famílies han entrat al ple per fer la seva reivindicació / Foto: Cugat Mèdia

Les famílies han entrat al ple per fer la seva reivindicació / Foto: Cugat Mèdia

Una vuitantena de persones ha arribat a l'ajuntament en bicicleta per reclamar al ple municipal de maig més seguretat als entorns escolars. Aquesta bicicletada de protesta organitzada per la Revolta Escolar ha culminat amb una intervenció a l'audiència pública del ple per part d'una de les portaveus de la plataforma, Carola Alegre. Alegre ha reclamat el compliment de la moció institucional de juny de 2022 segons la qual el consistori es comprometia a convertir els entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la canalla.


"La feina que s'ha fet des d'aleshores és insuficient, i la prova la tenim amb els diversos atropellaments greus que alguns infants i famílies han patit els darrers mesos", ha dit Alegre. "La negligència i la inacció de l'ajuntament està posant en perill els nostres infants i les seves famílies", ha afegit.

Més policia

Des de l'equip de govern, el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell, ha anunciat la incorporació de nous agents de la Policia Local per reforçar els entorns escolars durant les hores d'entrada i sortida dels centres. Concretament, ha explicat que s'incorporaran quatre agents al llarg de les pròximes setmanes; set més al cap d'uns mesos, i onze durant el curs vinent. A més, Picornell també ha explicat que aquest final de curs comptarà amb el suport de vuit agents de civisme nous a la ciutat.

Per la seva banda, el regidor de Participació, Francesc Duch, ha valorat molt positivament la feina feta conjuntament amb les Afes i els centres escolars per definir camins escolars segurs, un projecte que té l'origen en els pressupostos participatius. Alegre també ha destacat la iniciativa, però ha remarcat que "no és suficient" i que des de la Revolta Escolar i la Coordinadora d'Afes "volem anar molt més enllà".

Junts i PP

La tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Cristina Paraira, ha explicat que estan avaluant la possibilitat de pacificar més carrers dels entorns escolars, tot i que no ha volgut avançar res més al respecte." També vull dir que el mal ús dels entorns escolars el fan els pares que porten els nens amb cotxe als entorns escolars", ha afirmat Paraira davant de la protesta d'una part del públic.

En aquesta mateixa línia s'ha expressat el portaveu del PP, Álvaro Benejam. "Nosaltres no som contraris a l'ús del cotxe, creiem que el problema són els mals conductors, que són els que provoquen els accidents", ha dit.

Més protestes per reclamar entorns escolars segurs

Amb el mateix objectiu de reclamar la pacificació dels entorns escolars, dijous passat, un grup de persones anònimes vinculades a l'escola Gerbert d'Orlhac i a l'escola bressol Cavall Fort va instal·lar una tanca de formigó al mig de la calçada del pont que passa per sobre la ronda nord i la línia de Renfe, per impedir l'accés dels cotxes a l'AP-7 per aquest punt i pacificar l'entorn.

La petició de pacificació dels entorns escolars s'ha intensificat arran de l'atropellament que va patir una família de l'escola Gerbert d'Orlhac quan es dirigia al centre, a principis de mes de maig. La persona conductora del vehicle va fugir del lloc dels fets, però l'endemà va ser localitzada per la Policia Local. L'Associació de Famílies d'Infants (AFI) de l'escola es va mobilitzar, tallant el carrer de davant del centre per demanar vigilància de la Policia Local tant a l'entrada com a la sortida d'alumnes.




Carola Alegre

La feina que s'ha fet des d'aleshores és insuficient, i la prova la tenim amb els diversos atropellaments greus que alguns infants i famílies han patit els darrers mesos. La negligència i la inacció de l'ajuntament està posant en perill els nostres infants i les seves famílies



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.