L'alcalde veu 'difícil' recuperar la ubicació inicial de La Mirada a tocar del Leonardo
Al nou consell de barri de Volpelleres, Vallès apunta que valoren iniciar el planejament a la Guinardera
L'escola funciona amb mòduls des de fa 8 anys / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 23/maig per Sílvia González
'Serà difícil recuperar la ubicació inicial de la Mirada'. Això ha afirmat l'alcalde, Josep Maria Vallès, segons la lectura que es desprèn de l'informe d'ADIF sobre la idoneïtat de construir l'escola a tocar de l'INS Leonardo i les vies del tren de Renfe. Al nou consell de barri de Volpelleres, l'alcalde ha explicat que l'informe sobre la freqüència de pas de trens de mercaderies perilloses encarregat per Protecció Civil indica que 'passen molts trens i en passaran més'. En virtut d'això, l'alcalde ha exposat com a raonable l'opció d'iniciar el planejament per ubicar el centre a la Guinardera per 'tenir feina feta' en cas que l'informe pendent de Protecció Civil descarti, novament, la localització inicial.
Arran d'una pregunta veïnal, l'alcalde ha posat al dia els assistents del consell de barri del procés de La Mirada. L'alcalde, que no ha mencionat la construcció al bosc, ha recordat que l'actual govern treballava en dos espais alternatius: l'avinguda de la Clota, "descartada" per la direcció del centre, i la Guinardera.
Recuperar l'inici de tot plegat
Vallès ha recordat que va ser la mateixa AFA, i després la direcció del centre, qui va demanar explorar de nou la possibilitat de recuperar la ubicació inicial, descartada per Protecció Civil que ja va fer un informe desfavorable per la proximitat a les vies. De la nova reunió entre Ajuntament i Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat, aquesta va resoldre demanar un informe a ADIF sobre la freqüència de pas dels trens de mercaderies perilloses en horari escolar. Un informe que Vallès ha dit van rebre fa dos mesos, aproximadament.La Guinardera, en el punt de mira
Al consell de barri de Volpelleres l'alcalde ha posat al focus la localització de la Guinardera: "El compromís amb la direcció del centre, l'AFA i els veïns era que si l'informe de Protecció Civil deia que sí que aniríem cap allà (la ubicació inicial), però en paral·lel, i descartada la Clota, iniciaríem el planejament de la Guinardera per no perdre temps i tenir feina feta si Protecció Civil deia que no".Cal apuntar, però, que un mes després que l'AFA demanés revisar la primera opció, l'entitat va tornar a apostar per la construcció al bosc. L'AFA va instar l'Ajuntament a reprendre la primera localització després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que donava via lliure a recuperar aquesta opció.
Pendents de Protecció Civil
Avui dia, Vallès confia que la constitució del nou Parlament no demori l'elaboració de l'informe de Protecció Civil de la Generalitat, que hauria d'estar ja llest segons el calendari anunciat per l'Ajuntament. L'informe ha de reavaluar el risc de construir l'escola més a prop de les vies de Renfe.Mentrestant, el govern apostaria per la Guinardera, tot i que un informe intern del mateix Ajuntament descarta pràcticament aquesta possibilitat. Sobre la Guinardera, l'informe assenyala la contaminació ambiental i acústica molt alta per la proximitat amb la C-16 i l'AP7, la necessitat de requalificar els terrenys i la precarietat de l'accés des del barri de Volpelleres.
L'alcalde ha declinat fer declaracions als mitjans sobre La Mirada en acabar el consell de barri.
DECLARACIONS
Josep Maria Vallès
El compromís amb la direcció del centre, l'AFA i els veïns era que si l'informe de Protecció Civil era favorable aniríem cap allà (la ubicació inicial), però en paral·lel, i decartada la Clota, iniciaríem el planejament de la Guinardera per no perdre temps".
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Josep Maria Vallès
Vam rebre la documentació d'ADIF fa un parell de mesos, amb un informe que venia a dir que "passaven molts trens i en passarien més". Amb la qual cosa es desprén la lectura que serà difícil recuperar aquella opció".
Your browser doesn’t support HTML5 audio