La plataforma Reconvertim el Camp de Golf s'oposa a construir habitatge als terrenys abandonats

El regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós, va plantejar aquesta possibilitat en una entrevista al 'Tot Sant Cugat'

Imatge de l'antic camp de golf / Foto: Plataforma Reconvertim el Camp de Golf

Societat

Publicat el 18/abril per Sara Bella

La plataforma Reconvertim el Camp de Golf critica la intenció de l'Ajuntament de Sant Cugat de construir un barri amb habitatge social en una part dels terrenys abandonats de l'antic camp de golf de Can Sant Joan. L'entitat ecologista ha respost amb un comunicat les declaracions que el regidor d'Urbanisme i Medi Natural, Àngel Pedrós, va fer al 'Tot Sant Cugat' on plantejava aquesta possibilitat com una hipòtesi en la qual estan treballant, ja que els terrenys són propietat de l'Incasòl.


Segons la plataforma, "la declaració d'expectatives especulatives residencials" per part de Pedrós, contradiu "el concepte d'urbanisme sostenible". En el mateix comunicat, la plataforma insta a la propietat dels terrenys a impulsar la proposta que s'ha treballat els últims dos anys, i que compta amb el seu vistiplau, de convertir el golf en un parc interurbà.

El mateix Pedrós, a l'entrevista al TOT, ja projectava "un barri autosuficient on no entrarien cotxes de fora i que podria generar la seva pròpia energia", que se situaria a la part més propera a l'autopista de l'antic camp de golf públic.

Reconvertim el Camp de Golf demana a l'Incasòl que presenti el projecte als ajuntaments implicats, per sol·licitar posteriorment les ajudes europees Next Generation. "És el moment que l'Incasòl presenti els treballs realitzats en favor de la sostenibilitat i les actuacions de renaturalització del territori de Can Sant Joan, d'acord amb la nova Llei de Restauració de la Natura aprovada per la Comissió Europea de la UE, i que el projecte tiri endavant d'una vegada per totes", clama el comunicat.

Formen part de la plataforma Reconvertim el Camp de Golf les entitats Rubí d'Arrel, Assemblea Sant Cugat pel Clima, Refem Cerdanyola, Sant Quirze del Vallès Natura, La Paparola Terrassa, ADENC i Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola, entre d'altres.