Aquest és el preu de lloguer que marca el nou índex per a casa teva

El ministeri ha habilitat diverses eines per consultar com s'aplica el nou sistema de referència de preus


  • Comparteix:

Imatge del visor del ministeri / Foto: ministeri d'Habitatge

Imatge del visor del ministeri / Foto: ministeri d'Habitatge

Vols saber quin preu de lloguer hauria de tenir el teu immoble segons el nou sistema de referència estatal? El ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana ha habilitat diverses eines per consultar els preus de referència del lloguer a cada zona. A l'espera de veure quin impacte té l'índex de referència per a les zones 'tensades' com Sant Cugat, qualsevol pot consultar amb una adreça quin és el rang de preus per a un immoble. Només cal accedir a la web del ministeri i omplir la informació del formulari habilitat.

El preu de referència del lloguer s'ha endarrerit uns dies, però la seva aplicació a cada cas concret ja es pot consultar.


El Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana té disponible un cercador en el qual es pot consultar els preus de referència per a un immoble concret. El formulari ofereix la possibilitat de fer la cerca tant amb l'adreça com amb el número cadastral, i a partir d'aquí sol·licita aquelles característiques de l'immoble necessàries per calcular el preu mínim i el màxim.

I és que el preu de referència ofereix un rang de preus que es calcula en funció de les rendes, els preus del lloguer per districtes censals i les característiques del pis.

Zones tensades

Tot i així, aquest índex no és d'obligat compliment, és només una referència tret d'aquelles zones declarades "tensades". Ara mateix el formulari identifica totes les zones com a no "tensades", ja que la declaració d'aquestes àrees s'ha de publicar també al BOE.

A Catalunya -única comunitat autònoma que ho ha demanat-, hi ha 140 municipis pendents d'aquesta declaració, entre els quals Sant Cugat.

Grans tenidors

En aquest cas, l'índex és obligatori per als contractes nous de grans tenidors i per aquells que no hagin estat al mercat de lloguer els últims cinc anys. Per a la resta, no es podrà apujar el preu del lloguer, tret d'una actualització màxima del 3% en referència a l'IPC (2,8%) aquest any.

De fet, la web del ministeri també permet revisar geogràficament la informació amb la qual es calcula aquesta nova referència.

El govern espanyol ha habilitat un mapa interactiu que es pot consultar per comunitats autònomes, demarcacions, municipis i districtes censals, i on apareixen dades sobre el nombre d'immobles, la renda, el preu mitjà i el rang segons la tipologia d'habitatge.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.