La rua dels Tres Tombs, una mirada al passat rural de Sant Cugat

La benedicció dels animals ha estat el moment més participat per la ciutadania


  • Comparteix:

Sant Cugat ha recordat el passat rural amb la rua dels Tres Tombs. La cavalcada, que es fa amb motiu de Sant Antoni Abat, ha aplegat nou carros tibats per cavalls que han recorregut el centre de la ciutat. Una comitiva que ha estat liderada per l'Entitat Sardanista, que ha fet de banderera, i per la figura del sant. La trobada ha transcorregut sense incidències. Ara bé, un grup d'activistes pels drets dels animals ha seguit la rua mostrant cartells contra aquesta tradició.



El president de la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat, Jordi Bell, ha recordat que des de fa uns anys es reuneixen amb els animalistes. "Des que podem dialogar amb els animalistes, estem molt contents, ja que totes les coses que ells veuen i nosaltres no ens serveixen per millorar la festa", ha dit als mitjans.



Un dels moments més esperats per la ciutadania ha estat la benedicció dels animals, a tocar del Monestir. Mossèn Emili Marlès ha oficiat l'acte, on ha beneït els cavalls de la rua, però també els gossos, gats, conills i altres animals que conviuen amb el veïnat de Sant Cugat. Desenes de persones s'hi han aplegat perquè l'aigua beneïda toqués els seus amics de quatre potes.



La celebració ha arrencat amb un esmorzar de pagès al parc de Ramon Barnils a primera hora del matí. L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha subratllat que l'èxit de la iniciativa rau en "un tema de qualitat i no de quantitat".



Les activitats també s'han fet notar aquest dissabte, amb la Festa dels Foguerons. Va ser una trobada marcada per la cultura popular i tradicional, on els Diables de Sant Cugat van marcar el ritme, acompanyats per Sant Antoni Abat, disposat a foragitar els mals, i pels Geganters i les Caparrotes. La cercavila, que va arrencar més d'hora del previst, va fer un recorregut més llarg per fer temps i va acabar a les portes de La Unió, on es va fer el traspàs dels banderers: els de l'any passat, la Creu Roja, van lliurar l'estendard a l'Entitat Sardanista.




Josep Maria Vallès

És un tema de qualitat i no de quantitat. La gent ho agraeix. El recorregut i la benedicció han anat bé.

Jordi Bell

Des que podem dialogar amb els animalistes, estem molt contents. Totes les coses que ells veuen i nosaltres no ens serveixen per millorar la festa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.