El carril bici dels Túnels de Vallvidrera rep el vistiplau del Parlament

Els grups parlamentaris han votat majoritàriament a favor de la proposta de resolució presentada per la CUP


  • Comparteix:

Imatge de l'interior del túnel / Foto: Bikevidrera

Imatge de l'interior del túnel / Foto: Bikevidrera

El Parlament de Catalunya es posiciona a favor de la construcció d'un carril bici que travessi Collserola a través de la galeria de serveis dels Túnels de Vallvidrera. Els grups parlamentaris han votat a favor de la proposta de resolució presentada per la CUP-NCG amb algunes esmenes d'Esquerra Republicana, en la Comissió de Territori d'aquest dimecres. Majoritàriament, hi han votat a favor a quatre dels cinc punts, a excepció de Vox, que hi ha votat en contra a tots els punts.

Per tant, el Parlament de Catalunya reconeix així la necessitat d'impulsar una infraestructura pedalable entre Barcelona i Sant Cugat, que connecti d'aquesta manera la capital amb els municipis del Vallès Occidental. Amb això, situen la via de servei dels Túnels de Vallvidrera com a l'única opció viable, sempre que, els estudis tècnics garanteixin que és possible fer-la servir i seria segura per als usuaris.

Així doncs, es comprometen a continuar impulsant l'estudi de viabilitat, que en el cas que fos positiu, començarien els tràmits per fer realitat el projecte del carril bici a través del Túnel de Vallvidrera. De fet, a l'agost, el departament de Territori, a través d'Infraestructures de la Generalitat, va adjudicar l'estudi a una empresa per valor d'uns 55.000 euros. En principi, aquest estudi per avaluar la viabilitat d'utilitzar la galeria d'evacuació del Túnel de Vallvidrera com a carril bici, de manera que travessi Collserola, hauria d'acabar al març.

L'únic punt que no ha tirat endavant era en relació amb instar al departament d'Interior a retirar les multes interposades a 13 persones que van participar en una concentració el passat 22 d'abril. En aquesta manifestació, on els participants van recórrer els Túnels de Vallvidrera en bicicleta, els Mossos d'Esquadra van elevar contra aquests manifestants amb una proposta de sanció de 200 euros per a cadascún; en total, 2.600 euros.

La construcció d'un carril bici als Túnels de Vallvidrera és una reivindicació històrica de la plataforma Bikevidrera, entitat que defensa una connexió "eficient, saludable i sostenible" entre les dues ciutats. Des de la plataforma han valorat "molt positivament que la nostra proposta hagi arribat a debat entre els parlamentaris". El membre de Bikevidrera, Marc Beltrán, ha mostrat la satisfacció d'arribar a aquest punt, tot i que confien que "com a la primavera l'estudi de viabilitat estarà resolt, confiem que no estigui polititzat i que es faci amb l'optimisme de què aquesta via pedalable pugui promoure una mobilitat més saludable i sostenible".




Marc Beltrán

Confiem que com a la primavera l'estudi de viabilitat estarà resolt, confiem que no estigui polititzat i que es faci amb l'optimisme de què aquesta via pedalable pugui promoure una mobilitat més saludable i sostenible



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.