La primera escola de l'activista educatiu Borja Vilaseca aterra a Sant Cugat

El centre educatiu Terra obrirà les portes el setembre vinent a Valldoreix on s'aplicarà una pedagogia basada en la 'psicologia de l'innat'


  • Comparteix:

Edifici de Valldoreix on s'ubicarà l'escola Terra ideada per Borja Vilaseca / Foto: Cugat Mèdia

Edifici de Valldoreix on s'ubicarà l'escola Terra ideada per Borja Vilaseca / Foto: Cugat Mèdia

La primera escola de l'escriptor, emprenedor social i activista educatiu, Borja Vilaseca, obrirà portes el curs vinent i ho farà a Valldoreix. Vilaseca, que s'autoanomena 'agitador de consciències', presenta un projecte educatiu que porta per nom Terra on s'aplicarà una pedagogia basada en la 'psicologia de l'innat' on els infants i joves són considerats 'llavors que en si mateixes contenen tota la informació necessària per a desenvolupar-se'. Vilaseca ha explicat a Cugat Mèdia que l'escola Terra és un centre privat homologat pel departament d'Educació que començarà el curs 2024-2025 amb alumnes d'infantil (de tres i quatre anys) i s'anirà ampliant cada curs amb oferta fins a la primària, la secundària i el batxillerat.

ESCOLTA-HO

La matrícula per al curs vinent ja està oberta al web de l'escola i Vilaseca ha explicat que, per ara, ja hi ha sis criatures inscrites. La quota mensual és de 790 euros al mes (sense comptar despeses administratives, matrícula d'inscripció, matrícula anual, menjador i transport).

Competències, fortaleses i eines

En una entrevista amb aquest mitjà, Vilaseca ha explicat que el procés d'acompanyament pedagògic que oferiran a Terra és personalitzat, que s'adaptaran a les necessitats i motivacions de cada infant "d'acord amb les 11 dimensions de l'educació conscient". "El que s'està ensenyant ara a les escoles, des del nostre punt de vista, és que no cobreix les necessitats formatives perquè és molt de memoritzar, càlculs matemàtics i cultura general, que està molt bé, però nosaltres veiem una educació orientada al desenvolupament de l'actitud, de competències, fortaleses i eines. Al final s'han de preparar per a la vida i aprofundir molt més" explica Vilaseca a Cugat Mèdia.

Edats barrejades i dos mestres per aula

L'escola Terra oferirà grups de 20 alumnes "d'edats mixtes, és a dir, que a cada grup hi haurà nens d'I3, I4 i I5", explica la que serà la directora del centre, Emma Enríquez. Cada grup de 20 estarà tutoritzat per dos mestres per aula. Enríquez afegeix que l'escola obrirà en tres fases, de manera que cada any s'ampliarà la plantilla "en funció dels grups que s'obrin". El centre compta que durant el primer curs, el 24-25, tindran 8 empleats per a 40 criatures. A part dels "acompanyants" de cada aula, l'escola també "comptarà amb especialistes que s'aniran incorporant en les diferents fases".

L'edifici de l'escola en fase d'obres

El centre, de 1.000 metres quadrats repartits en tres plantes en una parcel·la de 800 metres quadrats, està ubicat en un edifici ja construït a l'avinguda Mossèn Jacint Verdaguer, a Valldoreix. Ara està en procés de rehabilitació. Les obres estan previstes que s'acabin el maig de 2024. Des de l'escola expliquen a Cugat Mèdia que en les setmanes vinents tenen previst dos esdeveniments per donar-se a conèixer a la ciutat i explicar el projecte de primera mà, tant pedagògic com arquitectònic.

Imatge del projecte de remodelació de l'edifici de Valldoreix on s'ubicarà l'escola Terra

Imatge del projecte de remodelació de l'edifici de Valldoreix on s'ubicarà l'escola Terra / Foto: Cedida




Borja Vilaseca

El que s'està ensenyant ara a les escoles, des del nostre punt de vista, és que no cobreix les necessitats formatives perquè és molt de memoritzar, càlculs matemàtics i sí cultura general, que està molt bé, però nosaltres veiem una educació orientada al desenvolupament de l'actitud, de competències, fortalesesi eines. Al final s'han de preparar per a la vida i aprofundir molt més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.