Neix el catàleg 'De Collserola' per promocionar productes locals, de qualitat i ètics

Entitats, pagesia i empreses presentaran el catàleg el 25 de novembre a la plaça d'Octavià

Imatge de la 2a edició de la Festa del tomàquet mandó / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 17/nov/23 per Pau Vázquez

Entitats, pagesia i empreses han creat amb el suport de l'Ajuntament el catàleg 'De Collserola' per promocionar productes locals, de qualitat i produïts amb criteris ètics. El catàleg, que s'emmarca dins del cicle d'activitats Collserola Elabora, es presentarà el 25 de novembre a la plaça d'Octavià. L'acte anirà acompanyat d'una mostra i tast d'aliments agroecològics que formen part del catàleg. L'objectiu és apostar per una economia de proximitat que beneficiï el territori tant en qüestions ambientals com socials. La iniciativa la impulsa La Transformadora de Collserola i la Comunitat Urbana de Sant Cugat.


Collserola, bressol de projectes d'agricultura

Actualment, només el 6,44% del territori del Parc de Collserola es dedica a la producció de cultiu. No obstant aquesta situació, Collserola alberga projectes de cultiu i d'elaboració de productes de petites dimensions que treballen per abastir el territori de productes locals, saludables i amb mirada ètica. És per aquesta necessitat de donar-se a conèixer entre el veïnat que els productors, empreses i pagesia han decidit posar en marxa el catàleg. En total, 14 iniciatives ofereixen productes de diverses tipologies: verdura, mel, oli, crema de cacauet, etc.

La presentació del catàleg s'emmarca dins del cicle d'activitats 'Collserola Elabora', organitzat per La Transformadora de Collserola i que proposa una ruta pels obradors de diversos projectes d’elaboració de productes locals.

  • Visita a La Florestina: dissabte, 18 de novembre a les 12 h.
  • Visita i taller d'elaboració de kombutxa a Filgut Kombutxa: dijous, 23 de novembre a les 18 h.
  • Visita i taula de diàleg al Taller Jeroni de Moragas: dimecres, 29 de novembre a les 17.30 h.