Josep Maria Vallès: 'Us encoratjo a mantenir viva la flama'

L'alcalde fa una crida en el discurs de la Diada a defensar els drets, la llibertat, la llengua i la cultura


  • Comparteix:

L'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, adverteix que 'la repressió que crèiem no tornar a viure en democràcia ha revifat amb força en els darrers anys'. Ho ha dit aquest dilluns en el discurs institucional de la Diada Nacional de Catalunya, amb el qual també ha instat la ciutadania a 'mantenir viva la flama', en referència a la defensa dels drets i llibertats i, també, de la llengua i la cultura catalanes. 'Posem en valor la diferència i la riquesa que aporta per damunt de criteris homogeneïtzadors que només resten', ha expressat.

Per a Vallès, la cultura i llengua del país són "una font de valors d'integració, d'esforç i també són motors a la nostra ciutat", en el sentit que contribueixen a cohesionar la societat i a fomentar la convivència i el civisme. Uns elements propis del país, ha lamentat l'alcalde, que "tantes agressions pateixen".

Quant a vulneracions, el batlle ha criticat que dimarts passat l'Eurocambra obligués els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín a retirar una fotografia d'una urna de l'1-O que formava part d'una exposició organitzada a l'edifici de la institució. La retirada es va fer a instància d'una denúncia de Ciutadans. "Aquesta imatge ho diu tot [...], i per defensar-nos d'aquells qui basen la seva política i els seus resultats electorals en l'agressió continuada contra els catalans, només ens tenim a nosaltres mateixos", ha reflexionat Vallès. A més, l'alcalde ha apuntat que "les urnes són un símbol inequívoc de la llibertat de decidir d'una comunitat, d'un poble".

Amb tot això sobre la taula, ha manifestat el compromís del govern municipal de ser "inflexible en el respecte, defensa i aplicació dels valors democràtics que han de regir la nostra societat: la llibertat, la justícia, la igualtat, el pluralisme i la participació". Vallès vol que tothom se sumi a aquesta lluita: "Si estem units, si mantenim l'esperança, si som perseverants, junts farem la pinya que ha de permetre aixecar el castell de la llibertat".

Canvi de lloc

Enguany, una de les novetats dels actes institucionals de l'Onze de Setembre ha estat el canvi de lloc del discurs de l'alcalde. Fins l'any passat, es feia a la plaça de Rafael Casanova, un cop acabada l'ofrena floral; enguany, el parlament s'ha traslladat a les portes del consistori. "És la casa de tots els santcugatencs i santcugatenques, que representa la base de la democràcia local, imprescindible per a la construcció nacional", ha dit Vallès. El batlle veu els municipis com "la clau per construir plegats la Catalunya del futur i volem que sigui testimoni del nostre compromís insubordinable", reflexió amb què ha argumentat el canvi d'ubicació.


Josep Maria Vallès

També reivindiquem la plena normalitat i reconeixement de la nostra llengua, del territori, la pròpia història, les nostres institucions i la ferma voluntat d’exercir el dret a decidir el nostre futur. I ho volem fer com fins ara, de forma cívica, pacífica i democràtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.