Iolanda Segura (USTEC): 'Que no s'hagi tancat un acord amb Educació ni revertit les retallades és inadmissible'

El sindicat manté la vaga per aquest dimecres davant la "manca de voluntat" del departament d'Educació per tirar endavant les negociacions


  • Comparteix:

La portaveu d'USTEC, Iolanda Segura / Foto: ACN

La portaveu d'USTEC, Iolanda Segura / Foto: ACN

El sindicat USTEC-STEs (IAC) manté la convocatòria de vaga per aquest dimecres, dia de l'inici del curs escolar, davant la manca d'acord amb el departament d'Educació. La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha remarcat que és 'inadmissible' que no s'hagin 'revertit les retallades' i que la nova conselleria no hagi mostrat 'voluntat' de tirar endavant les negociacions. El sindicat no preveu una gran mobilització, però defensa l'aturada com un 'toc d'alerta'. 'Cal arribar a acords per millorar les condicions del personal, amb polítiques que apostin per l'escola pública i en català', ha remarcat Segura.

El sindicat es mostra escèptic amb l'arribada d'Anna Simó al capdavant del departament d'Educació. La portaveu d'USTEC ha assegurat que no esperen canvis i que el que volen són "resultats, no només bons propòsits". "Quan Cambray va entrar com a conseller també va mostrar una gran voluntat i després els fets van anar en la línia contrària", ha apuntat Segura. En aquest sentit, la portaveu ha explicat que des de juny s'ha produït "un silenci absolut" per part de la conselleria. "Això és una mostra de la manca de voluntat que existeix", ha dit Segura.

Tot i això, des del sindicat esperen poder "reiniciar el sentit de la negociació" i posar sobre la taula les qüestions que afecten el sistema educatiu. Segura espera que "s'escolti la comunitat educativa, que se la valori i se la tingui en compte a l'hora de prendre decisions".

Reacció al retard de la instal·lació dels mòduls de la Mirada

En clau santcugatenca, Segura ha lamentat "la manca de planificació" i ha assegurat que el retard en la posada en marxa dels mòduls de l'escola la Mirada demostra" "el menyspreu que es té per l'educació en aquest país". "Què deuen pensar les famílies, i quina atenció rebrà l'alumnat?", s'ha preguntat la portaveu de l'USTEC, que ha apuntat que el cas de la Mirada "és el cas de molts centres" del país.



Iolanda Segura

No hi ha hagut un pas endavant en la relació de les nostres condicions laborals. Es van aturar les negociacions que teníem. Que no s'hagi pogut revertir les retallades és inadmisible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.