L'Ajuntament de Rubí implantarà la Zona de Baixes Emissions aquest any

De moment, el consistori ha obert la fase d'aportacions de la ciutadania


  • Comparteix:

Imatge de l'entrada a Rubí des de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Imatge de l'entrada a Rubí des de Sant Cugat / Foto: Google Maps

L'Ajuntament de Rubí implantarà la Zona de Baixes Emissions aquest 2023. El consistori veí ja ha obert una consulta pública per elaborar el projecte d'ordenança reguladora de la Zona de Baixes Emissions que estarà oberta fins al 2 de febrer. Amb aquesta consulta, els ciutadans podran proposar aquelles qüestions que voldrien aplicar al projecte regulador (carrers i zones on afectarà, horaris, problemes que es volen evitar...). Un cop acabi el procés d'aportacions s'iniciarà la fase de retorn, on l'Ajuntament valorarà les propostes fins al 17 de febrer.

Segons la llei de canvi climàtic i transició energètica s'obliga a impulsar una ZBE abans del 2023 a tots els municipis estatals de més de 50.000 habitants, els territoris insulars i els municipis de més de 20.000 habitants que superin els valors límit de contaminants regulats per la normativa de referència. L'Ajuntament de Rubí explica en la seva pàgina web que "la Zona de Baixes Emissions entra dins del marc d'actuacions que fa anys que es desenvolupa en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Rubí 2018-2023. Aquest pla inclou mesures per la reducció de la contaminació acústica, accions de pacificació i allunyament del trànsit, així com el foment de formes de transport més sostenibles, amb l'especial promoció de la mobilitat activa".




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.