Els agents de civisme tornaran a les escoles al gener, després d'un desembre sense

Diverses escoles, com la Joan Maragall, s'han queixat que des de finals de novembre s'han quedat sense aquesta figura per a les entrades i sortides

Dos agents de civisme de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 8/des/22 per Albert Solé

Els agents de civisme tornaran a vigilar les entrades i sortides de les escoles de Sant Cugat durant el mes de gener. Així ho ha explicat a Cugat Mèdia la regidora d'Educació, Pilar Gorina, després de les queixes d'algunes AFA, com la del Joan Maragall, quan van veure que a finals de novembre els agents van acabar el seu contracte i no en van arribar de nous. Tot i no ser un servei obligatori, l'Ajuntament ha posat en marxa aquest servei a través de plans d'ocupació, ja que legalment no poden fer-ho amb contractacions estructurals, segons va explicar l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa 'Línia Directa' del Nucli Antic.




Davant d'aquesta queixa, Gorina ha respost la pregunta de Cugat Mèdia per escrit: "Segons les necessitats i la pròpia idiosincràsia de l'entorn de cada escola, l'Ajuntament cobreix les entrades i sortides dels infants amb Policia Local, Protecció Civil i Agents de Civisme. Aquest servei (que no és obligatori) s'ha incrementat els darrers anys per tal de garantir al màxim possible la seguretat viària en aquests entorns. De fet, ara pràcticament totes les escoles tenen aquest servei de forma diària. Ara bé, els agents de civisme són plans d'ocupació que tenen un període determinat i just ara aquesta promoció ha finalitzat. Ja està en marxa el procés de contractació de la nova promoció que previsiblement entrarà en servei al gener. Durant aquest impàs els agents de civisme no hi seran i, per tant, durant uns dies el servei es veurà afectat. Tot i això, l'Ajuntament està treballant en altres mesures perquè aquest servei es vegi afectat al mínim possible".

En aquesta línia, uns dies abans, i en resposta a la pregunta del president de l'AFA Joan Maragall, Pau Balsells, sobre els agents de civisme, l'alcaldessa va explicar que "la manera de contractar-los ha de ser a través de plans d'ocupació, no tenim una altra manera legal de fer-ho, però els anem empalmant els uns amb els altres". Aquest cop passarà una mica més d'un mes entre un pla d'ocupació i l'altre.

Què és un pla d'ocupació?

Els plans locals d'ocupació estan adreçats a oferir oportunitats laborals a persones en situació d'atur i que pertanyin a col·lectius vulnerables i/o risc d'exclusió social mitjançant la creació directa de llocs de treball. Aquests programes combinen formació orientada a la millora competencial i capacitació professional amb la realització d'una tasca laboral d’interès social pel municipi, amb contracte laboral, habitualment d’entre sis i dotze mesos.


DECLARACIONS

Mireia Ingla

La manera de contractar-los ha de ser a través de plans d'ocupació, no tenim una altra manera legal de fer-ho, però els anem empalmant els uns amb els altres

Your browser doesn’t support HTML5 audio