Maria Nicolau (xef): 'El que s'ha de fer per salvar el món és cuinar'

La xef ha presentat la xerrada 'L'alimentació. Impactes i alternatives', juntament amb l'investigador Robert Savé

Maria Nicolau durant la xerrada a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 21/oct/22 per Sara Bella

La xef Maria Nicolau i l'investigador Robert Savé han reflexionat sobre l'impacte de la indústria agroalimentària en el clima i sobre com avançar cap a la sobirania alimentària. Per a la xef, 'el que s'ha de fer per salvar el món simplement és cuinar', ja que, segons el seu punt de vista, 'ser sostenible vol dir seguir viu demà passat'.

Nicolau ha estat contundent amb aquelles persones que diuen que no tenen temps per cuinar. "No m'ho crec", ha assegurat, "el problema no és que no tinguin temps, és que no tenen rebost". En aquest sentit, la xef recomana que "omplis calaixos". Nicolau veu imprescindible tenir rebost i, així, "quan tens deu minuts, et prepares alguna cosa i te la guardes al congelador".

Per la seva banda, l'investigador expert en vitivinicultura i canvi climàtic, Robert Savé, ha posat èmfasi en la importància de virar cap a models de major sobrietat, en el sentit de consumir menys i, sobretot, consumir productes de proximitat. "El nostre model de consum no dona per més, només ens pot salvar la sobrietat", ha dit. Savé també ha remarcat la importància "d'assumir el nostre clima". En aquesta línia, ha recordat que el clima mediterrani és de secà i que les reserves d'aigua "estan sota mínims".

La xerrada, que ha tingut lloc aquest divendres a la Casa de Cultura, està emmarcada dins de la Setmana de l'Alimentació Conscient, que se celebra del 15 al 27 d'octubre a Sant Cugat.


DECLARACIONS

Maria Nicolau

Només pel fet de no comprar la safata de plàstic, estem fent un pas molt gran. Estem recolzant el pagès, estem estalviant diners i deixalles. Cuineu. És tan senzill com això.

Your browser doesn’t support HTML5 audio