El concert per la investigació de la Covid Persistent recapta prop de 17.000 euros

Mútua Terrassa ha organitzat aquesta activitat, que ha comptat amb l'actuació del Quartet Casals

Societat

Publicat el 7/oct/22 per Sergio Morales

La Fundació Docència i Recerca de Mútua Terrassa ha recaptat 16.813 euros per a la investigació de la Covid Persistent. Ho ha fet amb l'organització del concert benèfic 'La recerca és vida', que amb l'actuació del Quartet Casals ha omplert amb 500 espectadors el Teatre-Auditori Sant Cugat. Es calcula que la Covid Persistent afecta entre un 5 i 20% dels pacients que han patit la malaltia. La finestra de donacions per a la investigació en aquesta recerca continua oberta: es poden formalitzar via Bizum (06091) o amb una transferència al compte bancari ES35 2100 0087 6702 0097 9612.

Abans de l'actuació, va intervenir una persona afectada per la Covid Persistent. La valldoreixenca Begoña Pugés va contagiar-se de Covid-19 el gener de 2021 i encara en pateix les conseqüències. En el discurs, va reclamar més suport: "Els pacients sovint ens sentim sols i no escoltats per qui ho hauria de fer". A més, va assenyalar que es tracta d'una condició que, sobretot, pateixen dones, fet pel qual hi ha el greuge d'un "biaix de gènere".

Per la seva banda, el president de Mútua Terrassa, Antoni Abad, ha reivindicat el tarannà de l'empresa hospitalària a l'hora de fer investigació mèdica: "Fa dècades que fem recerca silenciosament i ens fa falta fer-nos visibles i projectant-nos cap a la societat", ha reflexionat.

La trobada també ha tingut entre el públic presència institucional. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha felicitat l'empenta de la fundació Docència i Recerca de Mútua Terrassa, encapçalada pel santcugatenc David Dalmau, a l'hora de "liderar una investigació per una malaltia que afecta moltes persones, encara de manera invisible". Per la seva banda, la consellera d'acció exterior, Victòria Alsina, ha posat en relleu la importància de la "col·laboració público-privada" per assolir aquestes fites.