Sant Cugat reafirma el seu compromís com ciutat de la ciència i la innovació amb el projecte NEANIAS

Aquest projecte està financiat per la Unió Europea i cocoordinat per l'empresa Ricoh


  • Comparteix:

Presentació projecte NEANIAS a l'Universitat ESADE / Foto: NEANIAS

Presentació projecte NEANIAS a l'Universitat ESADE / Foto: NEANIAS

Sant Cugat rep el projecte NEANIAS, una sèrie de fòrums de divulgació científica i exposició dels resultats d'aquesta iniciativa de la Unió Europea, que es presenten a EsadeCreapolis. Aquesta iniciativa també pretén apropar científics a empreses, entitats governamentals i particulars. L'acte de presentació ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mireia Ingla, i el consultor de la secretaria de Ciberseguretat, Telecomunicacions, i Societat digital de la Generalitat de Catalunya, Eduard Falcó.

NEANIAS és una iniciativa europea que pretén desenvolupar solucions digitals innovadores adreçades al sector públic i privat. El projecte arriba a Sant Cugat per informar i divulgar en xerrades obertes sobre els resultats de les diferents iniciatives que han dut a terme en els últims mesos. A més, vol ser un punt de trobada entre científics i entitats públiques i empreses per fer arribar els seus projectes i que suposin un benefici directe per a la societat.

Una de les entitats que coordinen aquest projecte és l'empresa amb seu a Sant Cugat Ricoh, qui ha estat un dels agents principal per portar la iniciativa al municipi. Des de l'empresa, la Directora de Serveis Digitals de Ricoh per Espanya i Portugal, Anna Vázquez, ha assegurat que és una gran oportunitat per obrir la ciència a diferents comunitats que envolten el municipi, com la comunitat educativa, altres àmbits de la comunitat científica i l'empresarial.

També hi han estat presents membres del consistori, com l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha destacat que algunes iniciatives que es presenten en aquest projecte poden tenir un benefici per a la ciutadania. A més, ha recalcat la necessitat de treballar de manera conjunta entitats públiques i empreses per tirar endavant iniciatives que siguin útils per als ciutadans. Ingla ha reafirmat el compromís de Sant Cugat com a ciutat de la ciència i la innovació.




Mireia Ingla

És el que estan fent les empreses del segle XXI, tenir els propòsits lligats amb el canvi climàtic i amb el compromís mediambiental. Perquè això és el que els demanen també els seus clients i les persones a qui dirigeixen el seu negoci. I, d'altra banda, les administracions des de les polítiques públiques perquè això el que ens demana la nostra gent, la gent de Sant Cugat i aquest és el compromís per tenir ciutats adaptades a aquestes noves necessitats.

Anna Vázquez

Un dels objectius i beneficis d'aquest projecte és obrir la ciència a les diferents comunitats. La comunitat educativa, la comunitat científica, la comunitat tecnològica... I això és el que volem, portar aquestes comunitats a prop on estem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.