Així serà l'edifici que es construirà al local de Mobles Carré

L'enderroc està previst per a finals de setembre i, tot seguit, es començarà la construcció, que també afectarà l'edifici adjacent


  • Comparteix:

Render del nou edifici que ocuparà l'espai de Mobles Carré / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Render del nou edifici que ocuparà l'espai de Mobles Carré / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Ja se sap com quedarà el nou edifici del carrer de Francesc Moragas que ocuparà el buit de Mobles Carré, l'enderrocament del qual està previst per a finals de setembre. L'actuació afectarà també l'edifici alt adjacent, gràcies a la modificació del planejament aprovada el gener de 2019. Aquesta actuació conjunta permetrà la configuració d'una imatge unitària dels dos edificis, així com la creació d'un espai públic que connectarà, a través d'una escala, el carrer de Francesc Moragas amb la part baixa de la rambla de Can Mora. Tot plegat, segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, serà possible gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament i l'empresa privada.

La nova edificació a l'espai de Mobles Carré inclourà 12 habitatges, 36 places d'aparcament soterrat i 13 trasters. Una altra de les novetats que oferirà la nova construcció, és l'habilitació d'una superfície comercial a dues alçades, que absorbirà el desnivell del terreny i s'obrirà tant al nou espai públic com a la rambla de Can Mora. A banda d'això, a l'edifici adjacent s'enderrocaran l'àtic i el sobreàtic, es rehabilitarà la façana i s'habilitarà la planta baixa en local comercial, un espai que fins ara estava destinat a garatges i magatzems.

Render del nou edifici vist des de Francesc Moragas

Render del nou edifici vist des de Francesc Moragas / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


En declaracions a Cugat Mèdia, Duch ha explicat que la col·laboració de l'Ajuntament en el projecte ha permès "endreçar l'edificació", creant aquesta unitat visual entre el nou edifici i l'adjacent. A més, segons ha explicat el tinent d'alcaldia, el treball conjunt també ha fet possible la planificació d'aquest nou "espai de plaça o d'obertura visual" que, segons diu, "serà un gran benefici per a la ciutat".

Els falciots han deixat el niu

La llicència d'obres per a la nova construcció i reforma d'aquests dos edificis va ser atorgada aquest mes de juny, però la seva execució s'ha hagut d'endarrerir un parell de mesos per la troballa d'un niu de falciots. Segons ha explicat Duch, ara que s'ha comprovat que els falciots ja han deixat el niu, es pot procedir a fer l'enderrocament.


Francesc Duch

S'endreça l'edificació que estava prevista al mateix temps que es rebaixa l'alçada de l'edifici existent, desapareix la mitgera, perquè es fa un edifici conjunt amb la nova edificació, i per tant hi haurà una unitat edificatòria. A més apareixerà aquest nou espai de plaça, d'obertura visual, des de l'espai públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.