Uns 700 alumnes santcugatencs s'examinen a la selectivitat

Les proves s'allarguen fins dijous, i el resultat se sabrà el 29 de juny

Una aula durant la selectivitat del 2021 / Foto: ACN

Societat

Publicat el 14/jun/22 per Maria Bragós / Acn

Un total de 703 alumnes de centres de Sant Cugat es presenten enguany a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), que han començat aquest dimarts i s'allargaran fins dijous. L'Institut Angeleta Ferrer i Sensat és el centre que més alumnes presenta a aquesta convocatòria de juny de les PAU, amb 86 estudiants. El segueixen el Viaró Global School (83), l'European International School of Barcelona (79), l'Institut Arnau Cadell (77), l'Àgora Sant Cugat International School (74), el Col·legi La Farga (65), l'Institut Joaquima Pla i Farreras (51), l'Institut Leonardo da Vinci (50), el Col·legi El Pinar de Nuestra Señora (44), l'Institut del Centre d'Alt Rendiment (37), el Col·legi Pureza de Maria (29), el Politècnic (16), i finalment el Col·legi Creanova (12).

Les PAU d'enguany tornen al format previ a la pandèmia i es faran al llarg de tres dies. En l'àmbit acadèmic, es mantenen les adaptacions adoptades en la convocatòria de 2020 que flexibilitzen l'optativitat en la tria de les preguntes per part de l'alumne. Pel que fa al resultat de les proves, es podrà consultar a partir del 29 de juny.

Estructura de les PAU

Les proves es divideixen en dues fases: la fase general -obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens- i la fase específica -voluntària i que serveix per pujar nota-. En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, i Història) i una matèria a escollir entre les matèries comunes d'opció del batxillerat. Així, els estudiants poden escollir entre Fonaments de les Arts, Llatí, Matemàtiques i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials.

Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat i la qualificació obtinguda en la fase general de les proves hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d'accés a la universitat. En aquest càlcul, la nota de batxillerat té un valor del 60% mentre que la fase general té un valor del 40%.

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de cicles formatius de grau superior, els estudiants poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat que trien entre 22 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcula la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts.

La validesa de la qualificació aconseguida en la fase general de les PAU és indefinida. Quant a les notes obtingudes en les matèries examinades com a fase específica, caduquen a cap de dos anys.