Sant Cugat tindrà una nova escola de danses urbanes

La santcugatenca Sara Cartas obrirà en menys d'un mes l'escola Global Movement al Parc Central

Sara Cartas a la seva futura escola de dansa de Sant Cugat / Foto: Cedida

Societat

Publicat el 13/mai/22 per Sara Bella

Global Movement és el nom de l'escola de danses urbanes que obrirà pròximament la santcugatenca Sara Cartas al Parc Central, molt a prop de l'estació de FGC. La seva intenció és inaugurar el centre coincidint amb l'inici dels casals i intensius d'estiu, ja que la majoria d'activitats que oferirà estaran dirigides a infants i joves. En aquest sentit, Cartas té previst centrar-se en les classes de hip-hop per a infants i joves i complementar aquesta oferta amb algunes classes dirigides al públic adult d'altres especialitats com, per exemple, la dansa del ventre.

La seva voluntat, a més, és que hi hagi un grup de competició de danses urbanes per a cada categoria. Per aconseguir-ho comptarà amb la col·laboració d'altres professors, però també té previst formar algunes de les seves antigues alumnes perquè puguin iniciar-se com a professores a Global Movement.

Més de 15 anys d'experiència

Amb només 30 anys d'edat, Sara Cartas ja té més de 15 anys d'experiència com a professora de dansa. La seva trajectòria va començar a l'Escola Sant Cugat, el centre on, segons diu, "va néixer el hip-hop a Sant Cugat". A continuació, va fundar, juntament amb el seu company, la companyia The Basement Crew. Per acabar, aquests últims anys, ha donat classes a l'escola SCD Academy, l'antiga escola de balls de saló de Sant Cugat.

Tot plegat ho ha compaginat i ho seguirà compaginant amb la seva feina de mestra de primària i professora de llengua de secundària, a un centre d'Esplugues de Llobregat. "Com diu la meva mare, se'm gira feina", comenta, divertida, Cartas. "Però no em preocupa perquè em fa molta il·lusió", conclou.


DECLARACIONS

Sara Cartas

La meva intenció a Global Movement és tenir un grup de competició per a cada categoria.

Your browser doesn’t support HTML5 audio