S'activa un nou telèfon per prevenir el suïcidi: 024

El servei funciona des d'aquest dimarts i està disponibles les 24 hores del dia els 365 dies de l'any


  • Comparteix:

Campanya prevenció dels suïcidis del Ministeri de Sanitat / Foto: Ministeri

Campanya prevenció dels suïcidis del Ministeri de Sanitat / Foto: Ministeri

El Ministeri de Sanitat ha activat la línia de telèfon del 024 destinada a l'atenció a la conducta suïcida. Hi poden recórrer totes les persones amb pensaments, idees, o amb risc de conducta suïcida, així com els seus familiars. El 024 dona servei a tot el territori espanyol, és gratuït, confidencial i està disponible les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.


RECUPERA EL REPORTATGE DE CUGAT MÈDIA SOBRE EL SUÏCIDI

D'altra banda, el Govern de la Generalitat ha creat una comissió per fer seguiment del pla de prevenció del suïcidi de Catalunya. El pla impulsa diverses mesures com la inclusió d'atenció especialitzada en prevenció de suïcidis en les trucades al telèfon 061, així com programes de formació per a diferents professionals i accions destinades a la prevenció del suïcidi. La comissió de seguiment tindrà com a missió monitorar el desenvolupament del pla, fer-ne una rendició de comptes i detectar oportunitats de millora. Estarà integrada al Departament de Salut, i hi participaran professionals d'altres conselleries com Igualtat i Feminismes, Drets Socials, Educació i Empresa.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), cada quatre segons es registra al món una mort per suïcidi. En el cas de la població catalana de 16 a 35 anys, el suïcidi és la primera causa de mort. Aquestes són xifres d'un problema del qual se'n parla molt poc, i de fet diversos experts subratllen la importància de trencar el tabú del suïcidi com a mesura de prevenció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.