Obertes les preinscripcions per a les escoles bressol municipals

S'amplien les places públiques de P2, que el curs vinent seran gratuïtes per a les famílies


Temes relacionats

L'últim curs de les escoles bressol públiques serà gratuït ( 1/abr/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha obert aquest dilluns les preinscripcions per a les escoles bressol municipals. Fins al 20 de maig, les famílies poden presentar de manera telemàtica les seves sol·licituds a qualsevol dels vuit centres que hi ha a Sant Cugat i Valldoreix. Enguany, l'oferta s'amplia fins a les 437 places, amb 22 noves places per a l'últim curs d'infantil (I2), que l'any vinent serà gratuït per a les famílies amb plaça pública.


CONSULTA AQUÍ TOTES LES PLACES PER CENTRES

En concret, l'ampliació de places es concretarà a les escoles bressol la Mimosa i el Niu, amb 11 places més cadascuna. Així, es transformaran els actuals grups d'I2 amb horari de matí d'aquestes dues escoles (que comptaven amb 9 infants) i a partir del curs vinent s'ampliaran fins a les 20 places i amb horari complet.

De fet, amb aquesta ampliació de places l'Ajuntament vol donar resposta a l'increment esperat de la demanda a conseqüència dels canvis introduïts per la Generalitat. A partir del curs vinent, el Govern subvencionarà la part que assumeixen les famílies del darrer curs de la primera etapa de l'educació infantil, tant per als centres de titularitat municipal com els de la Generalitat. En el cas de les escoles bressol privades, s'aportarà fins a 800 euros per alumne i curs. A més, en el cas d'aquelles famílies en situació de vulnerabilitat, Educació subvencionarà amb 800 euros addicionals.

D'aquesta manera, el cost total de cada plaça d'I2, que és de 7.248 euros per infant/curs, es repartirà de la següent manera:
  • Aportació Ajuntament: 4.053,44 euros (56% del total)
  • Aportació Generalitat: 3.194,56 euros (44% del total)

  • Fins ara les famílies aportaven 1.739,52 euros. A partir d'ara, aquests recursos seran aportats per la Generalitat (1.600 euros) i per l'Ajuntament, que també incrementarà una mica la seva aportació (139,52 euros) per assegurar la gratuïtat completa.

    "És una bona notícia la gratuïtat de l'I2 perquè beneficia l'accés de l'alumnat a aquesta etapa 0-3, i a les famílies per l'estalvi que significa", ha afirmat la regidora d'Educació, Pilar Gorina, que considera que "l'accés a I2 facilita la conciliació laboral i familiar i és una mesura d'equitat".

    PreinscripcionsEl període de preinscripcions està obert fins al 20 de maig i es pot formalitzar a través del web municipal.

    Durant la preinscripció l'OME ampliarà el seu horari per atendre amb cita prèvia aquelles persones que així ho requereixin. Per demanar cita cal trucar al 010 (telèfon fix) o al 900104941 (des de mòbil o fora del municipi) o per Internet.


    Pilar Gorina

    És una bona notícia per garantir que famílies que no hi podien accedir ho puguin fer.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.