L'Ajuntament destina 400.000 euros als comerços afectats pel tancament de l'últim trimestre de 2020

Els ajuts, que varien entre els 800 i els 2.500 euros, es poden sol·licitar fins al 7 de maig inclòs i són compatibles amb altres subvencions


  • Comparteix:

Imatge de l'eix comercial de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'eix comercial de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Dues noves línies d'ajuts municipals donaran suport al teixit empresarial i comercial de Sant Cugat afectat per la crisi derivada de la pandèmia. Així ho ha anunciat l'Ajuntament a través d'una nota de premsa, en la qual ha especificat que els ajuts es poden sol·licitar fins al 7 de maig i que compten amb un pressupost total de 400.000 euros. Les subvencions estan adreçades a persones autònomes i empreses responsables d'establiments que van veure afectada la seva activitat amb el tancament durant l'últim trimestre de 2020, i contemplen imports d'entre 800 i 2.500 euros.


FES LA TEVA SOL·LICITUD AQUÍ

Concretament, els ajuts van destinats a subvencionar el lloguer de l'últim trimestre de 2020 dels arrendataris que són titulars de l'activitat. Aquells titulars que no tenen despesa de lloguer, poden utilitzar l'ajut per altres despeses, com l'adequació a les mesures Covid o la digitalització del negoci.

Aquestes subvencions compten amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i són compatibles amb qualsevol altre ajut relacionat amb la Covid-19.

Els ajuts diferencien aquestes dues línies de subvenció:

Ajuts a la restauració, oci nocturn, discoteques, centres d'estètica i activitats lúdiques infantils

L'import previst per a aquesta convocatòria és de 250.000 euros i està destinat a establiments que van patir la suspensió de l'obertura entre els mesos d'octubre i novembre de 2020.

El poden sol·licitar els titulars d'establiments amb un volum de negoci anual inferior a 2 milions d'euros i que continuïn la seva activitat en el moment de la sol·licitud.

L'ajut és del 50% del lloguer, fins a 2.500 euros, per als llogaters titulars d'una activitat de restauració, parcs infantils i oci nocturn. Per als llogaters titulars de centres d'estètica, l'ajut és del 40% del lloguer, fins a un màxim de 2.500 euros.

Pel que fa als propietaris titulars, l'ajut serà d'un màxim de 1.000 euros.

Ajuts a gimnasos, equipaments esportius i establiments dels centres comercials

L'import previst per a aquesta convocatòria és de 150.000 euros i està destinat a establiments que van patir la suspensió de l'obertura durant els mesos de novembre i desembre.

Com en el cas anterior, el poden sol·licitar els titulars d'establiments amb un volum de negoci anual inferior a 2 milions d'euros i que continuïn la seva activitat en el moment de la sol·licitud.

L'ajut és del 50% del lloguer, fins a 1.500 euros, per als llogaters titulars d'una activitat ubicada en un centre comercial. Per als llogaters titulars de gimnasos i equipaments esportius, l'ajut és del 40% del lloguer, fins a un màxim de 1.500 euros.

Pel que fa als propietaris titulars, l'ajut serà d'un màxim de 800 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.