#ChampionsForPedrito: un partit solidari per combatre la síndrome de la Coffin-Siris

L'objectiu de la cita, que encara no té dia ni lloc, és visibilitzar la malaltia i recaptar diners per finançar les teràpies i despeses


  • Comparteix:

'Derruir barreres' des del camp de futbol. Aquest és l'objectiu del partit solidari que estan organitzant el jugador del San Cristóbal i santcugatenc Pablo Amantini i Javi Sánchez per visibilitzar la malaltia minoritària síndrome de Coffin-Siris, que pateix el fill d'Amantini, Pedro. Sota el lema #ChampionsForPedrito, la iniciativa ja està en marxa i, tot i que encara no hi ha dia ni lloc per al partit, ja es poden fer donacions o comprar una entrada anticipada. La recaptació també permetrà als pares de Pedro finançar totes les despeses per a tractar la malaltia. Entre aquestes, la família voldria adquirir un gos de raça Australian Cobberdog, els quals tenen un comportament idoni per a teràpies i assistències.

#ChampionsForPedrito s'ha convertit en un moviment social que ha rebut el suport del món del futbol. Molts clubs de Catalunya han ofert el seu camp per disputar el partit solidari i prop d'un centenar de futbolistes volen participar en el matx. A més, la iniciativa està rebent suport d'associacions, com els Bombers de Catalunya o la Fundació Ricky Rubio, i d'esportistes com Pau Torres (Villarreal FC) i Andrés Iniesta. El pare i la mare de Pedrito estan "molt agraïts", tant per aquestes mostres de suport com també "a tota la gent que està posant el seu gra de sorra".

"Ho estem fent amb molta il·lusió", afirma el jugador del San Cristóbal, perquè volen que sigui un dia "molt especial". El partit solidari encara no té data, però Amantini assegura que serà al juny, ja que volen que "les lligues regulars de futbol hagin acabat". D'altra banda, el camp on es jugarà tampoc el saben perquè estan buscant el "lloc idoni" on també es puguin organitzar activitats per a famílies.

La malaltia de Pedrito: Síndrome de Coffin-Siris

Pedrito té quatre anys. "Quan va néixer no respirava, el van reanimar i el van portar a l'UCI", recorda el seu pare, Pablo Amantini. Va estar ingressat quatre mesos i, durant aquest temps, li van fer "diverses proves perquè no sabien que tenia". Després de realitzar-la prova Exoma van diagnosticar-li la malaltia minoritària síndrome de Coffin-Siris, una discapacitat intel·lectual sindròmica d'origen genètic. "Hi ha diversos graus i ell té un grau sever". Aquesta malaltia li provoca diverses dificultats com, per exemple, trastorn alimentari, problemes al cor i motrius.

Els metges també els hi van dir que Pedrito no podria caminar mai. Així i tot, els pares han treballat i, amb teràpies, Pedrito ha aconseguit caminar. "És una cosa molt bonica", explica Amantini, i afegeix que volen continuar "derruint barreres" i donar-li "el millor perquè pugui millorar".






Pablo Amantini

Molt agraïts a ells i a tota la gent que està posant el seu gra de sorra. Tot suma i estem en un núvol. Ho estem fent amb molta il·lusió i preparant tot perquè aquell dia sigui molt especial.

Pablo Amantini

Hi ha diversos graus i ell té un grau més aviat sever. Té diverses dificultats: trastorn alimentari, problemes al cor i motrius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.