El consell de barri de Centre Est posa al dia el veïnat sobre els projectes en curs

Es convocarà una sessió extraordinària per tractar específicament l'estat del projecte Ragull Centre


  • Comparteix:

Imatge del consell de barri de Centre Est / Foto: Zoom

Imatge del consell de barri de Centre Est / Foto: Zoom

Les actuacions per a la millora de les instal·lacions esportives de la zona de Centre Est, l'arranjament de les voreres, les obres de l'Hipòdrom i l'estat actual dels projectes sorgits dels pressupostos participatius són alguns dels temes que s'han tractat al consell de barri de Centre Est. L'acte, presidit per la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, s'ha celebrat aquest dimecres de forma telemàtica. No s'hi ha parlat, en canvi, de l'evolució del projecte Ragull Centre, però s'ha anunciat que es convocarà un consell extraordinari per tractar aquest únic tema.

La presidenta del consell ha explicat les principals novetats del barri dels últims mesos, entre les quals ha destacat la instal·lació d'una coberta a la pista d'hoquei de la ZEM Jaume Tubau, la localització d'un Bicibox al Casal de Torreblanca i les activitats realitzades durant les festes nadalenques. Per la seva banda, el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha explicat la creació d'un butlletí informatiu de l'Ajuntament, que servirà com a eina de comunicació i interacció.

Torn obert de paraula
Les intervencions del veïnat s'han centrat en qüestions relacionades amb la neteja de la ciutat, l'arranjament de carrers i voreres, la nova zonificació escolar i la feina dels agents cívics de la ciutat. D'altra banda, un veí ha demanat informació sobre els lavabos públics de la ciutat i Madrona ha recordat que tots els equipaments municipals en tenen, i ha contemplat la possibilitat de plantejar una campanya per facilitar aquesta informació a la població.

Un altre dels temes que s'ha posat sobre la taula per part d'una veïna és la implementació de la zona verda al barri de Coll Favà. En aquest sentit, Madrona ha explicat que "amb l'aprovació del nou reglament de mobilitat i estacionament regulat, es podrà fer un estudi detallat de les zones de la ciutat on no hi ha zona verda, o n'hi ha més del compte, i corregir, si cal, la situació".

Estat dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius
A la trobada, s'ha fet un repàs de l'estat dels projectes del barri sorgits dels pressupostos participatius. Ja s'han executat les iniciatives relatives a la instal·lació d'un niu d'òlibes per al control de ratolins, a l'impuls del comerç del barri, a la creació d'espais d'estada multigeneracional i a la utilització dels parcs per a realitzar activitats esportives per a la gent gran.

En canvi, encara estan en procés de contractació els projectes relatius a la instal·lació de taules de tennis taula, a la millora general del parc Torrent de Ferrussons, a la recuperació del cultiu de la vinya com a projecte educatiu i al foment d'accions de voluntariat.

Respecte a la campanya per evitar els excrements al carrer i als espais verds, s'ha explicat que ja s'ha adquirit tot el material necessari i que està previst distribuir-lo aquest inici d'any entre els propietaris de gossos de la ciutat.


Esther Madrona

Hi ha una reunió amb la Plataforma que no hem pogut fer per un confinament de l'alcaldessa i per això hem tret el punt de l'ordre del dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.