Sant Cugat es troba en risc alt d'incendi forestal

Aquesta alerta (nivell 3 del Pla Alfa) es preveu que es mantingui fins aquest dissabte


  • Comparteix:

Dos voluntaris del GIE de l'ADF de Sant Cugat fent tasques de vigilància des del Turó de Can Camps / Foto: Ajuntament

Dos voluntaris del GIE de l'ADF de Sant Cugat fent tasques de vigilància des del Turó de Can Camps / Foto: Ajuntament

Sant Cugat es troba en risc alt d'incendi des d'aquest dijous 22 de juliol. La Generalitat de Catalunya ha activat el Pla Alfa en nivell 3 a causa de les condicions meteorològiques adverses que es preveuen aquests dies. Unes temperatures molt elevades i una humitat molt baixa provoquen un risc màxim d'incendi a Sant Cugat.

Des del Parc Natural de Collserola recorden que està prohibida qualsevol activitat amb risc d'incendi forestal, com per exemple, activitats de tipus ramadera. Demanen que en la mesura del possible no es visiti el parc aquests dies i s'extremi la precaució. Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) han mobilitzat diverses unitats que realitzaran vigilància i prevenció fins que acabi aquest episodi.

El cap de l'ADF de Sant Cugat, Iñaki Ferreira, ha explicat a Cugat Mèdia que les unitats mobilitzades estan fent vigilància exclusiva de columnes de fum per garantir una primera i ràpida intervenció en cas d'incendi. Ferreira ha demanat precaució a la població i que s'eviti al màxim entrar a les zones boscoses. "Les conductes de risc com, per exemple, les barbacoes, també s'haurien de posposar per més endavant, per evitar ensurts", ha dit.

Foto: Generalitat
Sant Cugat es troba en risc màxim d'incendi forestal / Foto: Generalitat de Catalunya


L’activació del nivell 3 del Pla Alfa implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. Aquest perill alt es preveu que s'allargui fins al dissabte 24 de juliol, en principi inclòs, a partir del qual baixarà una mica el risc, que continuaria sent elevat.


Iñaki Ferreira

Cal intentar evitar al màxim les conductes de risc que es puguin ocasionar: des de fer una barbacoa, que són comunes en aquesta època de l'any, tal com està la vegetació i les condicions que hi ha al voltant de les zones boscoses, perquè pot provocar un ensurt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.