La santcugatenca Marta Subirà, nova presidenta de FGC

El Consell Executiu del Govern la nomenarà avui en substitució de Ricard Font


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Marta Subirà / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de Marta Subirà / Foto: ACN

La santcugatenca Marta Subirà es posa al capdavant dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) com a presidenta, segons ha avançat la SER i ha confirmat Cugat Mèdia. Ho fa en substitució de Ricard Font, que ha estat nomenat secretari de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, i després del seu nomenament aquest dimarts al Consell Executiu del Govern. Subirà ocupava fins ara la secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat.

Marta Subirà és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, amb l'especialització de Dret Administratiu i Públic de Catalunya. Subirà també ha fet diferents postgraus en Comunicació Corporativa i Institucional a l'Institut d'Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra, de gestió Pública a Esade i de lideratge en la gestió pública a l'IESE.

La santcugatenca va estrenar-se com a regidora al consistori el 1999 i fins al 2007 va ocupar fins a set àrees de responsabilitat a l'administració local, relacionades amb la comunicació i la societat de la informació, les polítiques d'igualtat i el serveis interns. Entre d'altres, va ser tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Territori i Mobilitat a l'Ajuntament, on prèviament havia estat regidora de Comunicació, Serveis Generals i Societat de la Informació. Va entrar a la Generalitat el 2011, on també va liderar la direcció general de Polítiques Ambientals del Govern.

Els seus inicis polítics van ser com a militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) des del 1987 i de Convergència des del 1988.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.