La Generalitat no admet el recurs d'ADENC contra la ubicació de La Mirada, i els ecologistes anuncien que activaran la via judicial

L'Ajuntament ja té el projecte executiu de l'escola i el mes de juny el presentarà a l'AFA


Temes relacionats

ADENC descarta el contenciós i esgotarà la via administrativa per evitar la construcció de La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres (19/mar/21)

ADENC, disposada a obrir la via judicial per aturar la construcció de La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres ( 5/feb/21)

ADENC i SOS Bosc Volpelleres insisteixen que la construcció de l'edifici La Mirada 'malmetrà irremeiablement' l'espai natural ( 1/des/20)


  • Comparteix:

Aquí s'ubicarà l'edifici de l'escola La Mirada / Foto: Google

Aquí s'ubicarà l'edifici de l'escola La Mirada / Foto: Google

La construcció del nou edifici de l'escola La Mirada a Volpelleres continua el seu camí en els terminis previstos, de moment. La Generalitat ha desestimat el recurs presentant per les entitats ecologistes ADENC i SOS Volpelleres en contra de la decisió de la comissió d'urbanisme d'aprovar definitivament la modificació del planejament del parc del bosc de Volpelleres. ADENC ha respost aquesta decisió amb l'anunci que ara presentarà un contenciós administratiu contra la decisió de construir l'escola dins el bosc del barri santcugatenc.

L'Associació per a la Defensa i estudi de la Natura (ADENC) i la plataforma SOS Bosc Volpelleres van presentar el 2 d'abril un recurs davant la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona en el que demanaven que es denegués l'aprovació definitiva de la modificació de l'escola La Mirada.

Segons explica l'Ajuntament en un comunicat, el recurs presentat només feia referència a aspectes de procediment, i per tant, la Generalitat l'ha considerat "improcedent" per la via administrativa, i que s'hauria de vehicular el recurs per la via "jurisdiccional". La resposta del govern català és del 29 d'abril, però s'ha conegut aquest dilluns.

Des d'ADENC han respost amb un altre comunicat en el qual anuncien que, un cop esgotada la via administrativa, agafen el camí judicial i presentaran un contenciós administratiu contra la construcció de La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres. Fa unes setmanes, però, l'entitat ecologista havia descartat aquest camí, però expliquen que ho fan per l'ampli suport que han rebut dels veïns, segons expliquen en el comunicat. A més, també diuen que "demanaran totes les mesures cautelars que siguin necessàries".

Mentrestant, el govern local manté el calendari previst per a la construcció de l'edifici de La Mirada: l'equip d'arquitectes ja ha entregat al consistori el projecte executiu de l'obra; aquest mes de juny li presentaran a l'AFA de l'escola; i el mes de juliol s'aprovarà definitivament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.