El 17 d'abril sortirà de Sant Cugat i passarà per més de 30 poblacions catalanes com, per exemple, Sitges, Reus, Alpicat, Tremp, La Seu d'Urgell, Olot, Palamós i Mataró; per acabar, de nou, a Sant Cugat el 5 de juny. El director de l'associació passarà gairebé dos mesos de ruta. Per tal de mantenir el tractament dels pacients, Florensa es connectarà cada tarda per dur a terme les teràpies individuals i de grup, i també estarà accessible per qualsevol imprevist.
"Estan emprenyats com una mona". Així se senten els pacients que no poden participar en la ruta d'enguany, explica Florensa. Per a ells, la TransEinesCat és "una motivació enorme" que, a través d'una ruta d'un mes, els permet fer "un tractament itinerari" i "recuperar la il·lusió".
El que si es manté són les xerrades que Florensa imparteix a cada població on fa parada. El seu objectiu és fer entendre a la ciutadania que les addiccions "són una malaltia i no un vici". "Ser drogoaddicte és una malaltia molt lletja, però si la tens has d'aprendre a lluitar amb ella", remarca el director de l'Associació Eines.
Els detalls de la nova edició s'han donat a conèixer aquest divendres en una roda de premsa que també ha comptat amb la regidora de Salut, Gemma Aristoy, i el regidor d'Esports, Francesc Carol. La TransEinesCat compta amb "el suport absolut" de l'Ajuntament. Carol ha posat en valor la "potenciació de l'esport", ja que "et fa sentir millor físicament" i t'ajuda a "recuperar l'autoestima". Per la seva banda, Aristoy ha destacat "la vessant més emocional" i "la recuperació de sentiments", una "part importantíssima" per, a posteriori, "fer créixer la il·lusió de recuperar una vida".
La travessa de 2020 es va suspendre a causa de la pandèmia. Florensa espera poder recuperar el recorregut i fer-lo amb els seus pacients el 2022, en la quarta edició.
Àlex Florensa
Ser drogoaddicte és una malaltia molt lletja, però si la tens és la que t'ha tocat i has d'aprendre a lluitar amb ella. Això és el que intento explicar a la gent. Jo he perdut moltes coses per culpa de les addiccions, però també n'he guanyat moltes.
Francesc Carol
La potenciació de l'esport i, encara més en aquest centre, és una base important de la roda de recuperació. No només perquè et fa sentir millor físicament, també et fa recuperar l'autoestima.
Gemma Aristoy
En la vessant més emocional, l'Àlex parlava de les vivències i de la recuperació de sentiments. És una part importantíssima que després acaba de fer créixer la il·lusió de recuperar una vida.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.