Més de 100 persones participen en el seminari d'hivern 'Pensament per la pau' de la Unipau

L'edició d'enguany, la 18a, s'ha celebrat de manera telemàtica i ha posat el focus en la dependència al treball i el treball precari

El seminari es pot recuperar al canal de Youtube de la Unipau

Societat

Publicat el 28/feb/21 per Clara Bardají

Més d'un centenar de persones han participat en la 18a edició del seminari d'hivern 'Pensament per la pau', organitzat per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). Aquesta edició, que s'ha dedicat a 'Treball remunerat: Subsistència o Vida', s'ha celebrat de manera telemàtica el 24, 25 i 26 de febrer.

La directora de la Unipau, Neus Sotomayor, ha remarcat que "estan satisfets" amb la 18a edició del seminari. Així i tot, Sotomayor assegura que el format virtual dificulta el debat amb els participants, ja que no et permet "aprofundir molt més". "De moment és el que podem fer", lamenta la directora de la Unipau.

El 18è seminari d'hivern 'Pensament per la Pau' arrencava el dimecres amb una xerrada a càrrec de l'advocat del Col·lectiu Ronda, Txé Gasch, que va parlar de les lleis que regulen el treball i de les reformes laborals dels últims anys. Gasch també s'ha centrat en com ha evolucionat el sou adquisitiu en els últims 20 anys i com ara no es pot viure de la mateixa manera ni amb les mateixes possibilitats, tot i tenir el mateix sou.

El segon dia del cicle es va comptar amb la professora del Departament de Sociologia i Treball Social de la Universitat del País Basc (UPV/EHU), Matxalen Legarreta, que ha analitzat els usos del temps tant els homes com les dones. Algunes de les conclusions que presentava Legarreta és que els homes són els que inverteixen més en oci, mentre que les dones el dediquen a temes domèstics i cures. Tot i que els percentatges han millorat en 10 anys, en els últims dos s'ha estancat.

El punt final el posava el professor d'economia de la Universitat de Barcelona (UB) i membre del comitè redactor de Sin Permiso, Daniel Raventós, que es va centrar en la renda bàsica i la renda màxima.

Un altre dels canvis d'aquest seminari d'hivern, explica Sotomayor, és que no s'ha celebrat un cap de setmana, com és habitual, sinó que ha tingut lloc entre setmana.




DECLARACIONS

Neus Sotomayor

Estem satisfets. En aquests formats virtuals el debat és molt més difícil. Quan és presencial, a partir de la primera intervenció, després, al debat amb els participants pots aprofundir molt més, però de moment és el que podem fer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio