Les escoles de música i de dansa de Sant Cugat intenten sobreviure a les restriccions

Ja han tancat tres cops durant aquest curs, però fins i tot obertes, pateixen econòmicament


  • Comparteix:

Les escoles de música i dansa de Sant Cugat tornen a obrir de forma progressiva. El vuit de febrer ho van fer els centres amb activitats reglades pel Departament d'Educació, exactament un mes després d'haver abaixat la persiana per les mesures aprovades pel Procicat. Dues setmanes més tard, han pogut obrir la resta d'escoles.

El fundador de l'escola de música Aula de So, Martí Marin, ha explicat a Cugat Mèdia que el seu centre ha patit una davallada de la matriculació que afecta el 25% de l'alumnat d'extraescolars. Es tracta, per tant, d'una tornada a mig gas, ja que aquestes escoles, reglades i no reglades, es veuen limitades per tantes restriccions que, sovint, fer classe no els surt rendible.

Poden assistir-hi només fins a sis infants per classe, a no ser que siguin del mateix grup bombolla, i només alumnes d'infantil i primària. A partir de secundària s'han de conformar a fer les activitats des de casa, sempre que el seu centre ofereixi aquesta opció i ells tinguin una bona connexió a internet per seguir la classe.

La directora de l'escola Andança de l'Esbart, Anna Bastida, confessa que en el seu cas han perdut tot l'alumnat dels centres educatius, que eren un total de 200 infants. I amb els que podrien continuar, a la seu de l'Esbart, ho han de fer en grups d'un màxim de sis alumnes. De moment, només els queda l'opció d'intentar sobreviure i esperar novetats setmanals del Procicat.




Anna Bastida

Teníem 200 alumnes a les escoles i no ens en queda ni un. I ara aquesta setmana ens deixen obrir amb grups de sis, amb la qual cosa hem hagut de restructurar coses i fer torns. I a l'espera de a veure què ens diuen la setmana que ve i la resta del curs, perquè no sabem ben bé què passarà.

Martí Marin

A efectes pràctics, hi ha hagut una davallada de la matriculació, que a la franja de quatre a divuit anys, afecta gairebé a un 25% dels alumnes. I això en el cas de les escoles de música té una repercussió molt gran perquè hem mantingut els grups, però hi ha menys alumnes. I a l'haver-hi menys alumnes, els números no surten.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.