La Xesca 'allibera' un local al carrer Borrell per continuar la seva activitat al barri

El nou espai del col·lectiu de joves es manté al barri del Monestir-Sant Francesc, a menys de 200 metres de l'antic casal


  • Comparteix:

La Xesca es queda al barri del Monestir-Sant Francesc i ha fet públic, aquest dissabte, l'ocupació d'un edifici al número 6 del carrer Borrell. Després de gairebé un any sense espai, el col·lectiu de joves ha 'alliberat' aquest immoble per seguir amb la seva tasca al barri i ha obert les portes a la ciutadania del seu nou casal autogestionat. Més d'una quarantena de joves de Sant Cugat s'han apropat per conèixer el nou espai de La Xesca que es troba a menys de 200 metres de l'antic casal.

El col·lectiu de joves ja va explicar que, tot i el desalltojament de l'antic casal, el projecte de La Xesca seguiria viu i, ara, han trobat un nou lloc on fer-ho. Es tracta d'un immoble "que portava buit entre tres i cinc anys", com han explicat els membres del casal, Laura i Manu, propietat "d'un gran tenidor" de la ciutat. Els joves han remarcat que, "mentre hi hagi projectes que vulguin un espai", no poden haver-hi "espais buits". Amb l'"alliberament" d'aquest edifici, La Xesca pretén "recuperar la seva activitat normal".

L'espai podrà ser utilitzat per col·lectius juvenils i entitats "que ho necessitin" per poder dur a terme les seves activitats.

Durant la presentació del nou casal de La Xesca, els membres han llegit un manifest i s'ha permès als assistents accedir al local, respectant les mesures anti-Covid amb grups de sis persones i gel hidroalcohòlic. Per acabar el matí, el grup juvenil s'ha reunit en assemblea per proposar activitats i projectes que es puguin desenvolupar al nou casal, com distribuir l'espai i les primeres necessitats per-lo en marxa.




Manu

Creiem que mentre hi hagis projectes que vulguin un espai, no ha d'haver-hi espais buits. Això ens permet oferir un espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.