Els Mossos alerten d'un nou tipus de furt en aparcaments de centres comercials: la 'siembra'

La comissaria de Sant Cugat explica que els lladres llencen objectes per distreure la víctima i robar-li el que acaba de deixar dins del cotxe


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Els Mossos d'Esquadra de Sant Cugat alerten d'una tipologia de furts en aparcament d'establiments comercials anomenada 'siembra'. El mètode consisteix a llençar monedes o claus o un altre objecte a terra, prop de la víctima per distreure-la i, mentrestant, un segon individu agafa la bossa de mà o els efectes personals de dins del cotxe. Aquests furts es produeixen, segons el cos de seguretat, tant en aparcaments interiors com exteriors i els autors busquen víctimes 'vulnerables', siguin d'edat avançada o perquè han anat soles a fer la compra.

Segons expliquen els Mossos, habitualment són tres persones les que, d'una manera organitzada, utilitzen aquesta forma de distracció per fer el robatori. El primer distreu la víctima, un segon agafa les coses del cotxe i una tercera persona espera dins d'un altre vehicle per fugir ràpidament. Ho expliquen en un vídeo publicat a les xarxes pel propi cos.



Per evitar-ho, els Mossos ofereixen un seguit de consells:
  • En el moment d'arribar a l'estacionament o en adreçar-nos al nostre vehicle, comprovar si veiem alguna persona a prop en actitud d'espera.
  • Si en el moment de carregar les compres i els nostres efectes personals al vehicle o en arribar a l'estacionament algú requereix la nostra atenció, fer cas omís i tancar immediatament el vehicle.
  • Si finalment sou víctimes, intentar anotar o memoritzar la matrícula del vehicle quan fuig i trucar al 112 informant dels fets.
  • Caldrà que aneu a la comissaria de policia més propera per posar una denúncia.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.