Maya Recio: 'Després d'una sessió de quimio i mirar una paret blanca encara t'enfonsa més'

El projecte santcugatenc Maya's Illusion 'Decorem el Càncer', guardonat per Habitat Talent Awards


  • Comparteix:

Natàlia Roca i Maya Recio / Font: Maya Recio

Natàlia Roca i Maya Recio / Font: Maya Recio

La santcugatenca Maya Recio juntament amb Natàlia Roca, propietària de la botiga Ridox, han estat guardonades amb el premi Habitat Talent Awards de decoració a la categoria projecte col·laboratiu. 'Decorem el càncer amb Maya's Illusion' és una iniciativa que ha decorat les parets de diferents sales a la Mútua de Terrassa amb la col·laboració de Lázaro Rosa Violan Studio, HP i Serafí Indústria Gràfica Publicitària. Maya Recio ha ressaltat que aquesta iniciativa ha de servir perquè el pacient de càncer, després de moltes hores d'una sessió de quimioteràpia, miri les parets decorades de la sala d'espera i li transmetin relaxació i l'evadeixin de la realitat.

ESCOLTA-HO

Al novembre de 2017, Maya Recio va tornar a Sant Cugat procedent d'Anglaterra després que se li detectés un càncer terminal i un diagnòstic de tres anys de vida. Recio va venir a Catalunya a cercar una segona opinió i seguir amb el tractament a Mútua de Terrassa. Aquest fet li va comportar deixar la seva família a Anglaterra.

Sessions llargues de quimioteràpia i descans a la sala d'espera davant una paret blanca. En aquells instants de soledat, Maya Recio va pensar en donar-li forma a aquella paret i decorar-la. Una manera de reduir la por del pacient, establir confiança, promoure la relaxació i evadir-se de la realitat.

Per aquest projecte, la Maya Recio ha tingut l'ajuda de la botiga de decoració santcugatenca Ridox amb Natàlia Roca al capdavant. Lázaro Rosa Violan Studio, un dels estudis de decoració més reconeguts a nivell mundial, hi ha col·laborat i a principis d'any es veuran els resultats a les parets de Mútua de Terrassa.

El projecte ha estat guardonat per l'Habitat Clúster Barcelona. Maya's Illusion vol estendre la iniciativa a d'altres hospitals catalans i estatals. L'inici d'una campanya de donacions serà clau per conèixer la viabilitat del nou projecte.

Discurs de Maya Recio després de guanyar el premi / Foto: Maya Recio
El projecte ha guanyat el premi Habitat Clúster Barcelona / Foto: Maya Recio



Maya Recio

M'agrada molt la decoració i volia que la paret en blanc de la sala d'espera de quimio tingués utilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.