Òmnium planteja una arribada de la Flama del Canigó a Sant Cugat sense actuacions ni revetlla popular

La celebració s'adapta a les mesures sanitàries per evitar el contagi de la Covid-19 i només es permetrà recollir la flama amb un fanalet


  • Comparteix:

Imatge d'una edició anterior / Foto: Localpres

Imatge d'una edició anterior / Foto: Localpres

La Flama del Canigó arribarà a Sant Cugat el 23 de juny en una jornada sense actuacions de les entitats de cultura popular ni la revetlla. Per evitar el contagi de la Covid-19, la celebració s'ha hagut d'adaptar i retallar gairebé la totalitat de les seves propostes. Enguany, només es podrà recollir la flama amb un fanalet de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre a la plaça d'Octavià o a la de l'U d'octubre. L'espai encara no s'ha decidit perquè l'Ajuntament ha d'estudiar que es pot dur a terme de manera segura. S'habilitaran tres files d'accés perquè totes les persones interessades en endur-se una part de la Flama del Canigó facin cua. Tots els voluntaris comptaran amb els equips de protecció individual (EPI) necessaris per mantenir el control sanitari.

Malgrat entre les activitats permeses en el procés de desconfinament hi ha la possibilitat de fer una concentració amb persones assegudes mantenint la distància de seguretat, Òmnium Cultural, l'organitzador, ha descartat impulsar la cita en aquest format. Així, expliquen els organitzadors, la finalitat de l'acte serà enguany la de distribuir la Flama del Canigó i mantenir la tradició.

D'altra banda, una de les novetats serà l'edició del conte sobre la Flama del Canigó. Amb un llenguatge adaptat per a l'explicació als infants, es narra la regeneració de la flama com a símbol de la unió dels Països Catalans. El conte es podrà adquirir per un preu de tres euros durant la segona quinzena de juny a les llibreries de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.