Més de 32.000 persones a Collserola en el primer cap de setmana de sortida
El Pi d'en Xandri, a Sant Cugat, ha estat la zona més transitada del parc natural
Publicat el 6/mai/20 per Clara Bardají
Ja fa cinc dies que la ciutadania pot sortir, per franges horàries, a passejar o fer esport a l'aire lliure. El permís de sortir al carrer va entrar en vigor dissabte passat, després de més de 40 dies de confinament. El Parc de Collserola ha estat un dels espais que aquest cap de setmana ha rebut més visites. Es calcula que, entre dissabte i diumenge, més de 32.000 persones han passat per aquest parc natural, tant en la seva banda barcelonina com la santcugatenca. Segons dades del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, la zona del Pi d'en Xandri ha estat la més transitada, amb 7.200 persones.
El director gerent del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, Marià Martí, ha assegurat a Cugat Mèdia que s'esperaven aquesta 'resposta massiva' de la ciutadania després de 'tants dies de confinament'. Martí parla d'un 'efecte tsunami' que va portar un gran nombre de persones a passejar o fer esport per Collserola, principalment dissabte. El segon dia, afirma Martí, va ser 'més moderat', doncs la gent 's'autolimita en funció del que es troba' el dia anterior.
La sensació del director gerent és que les visites al parc aquest primer cap de setmana de permís per sortir al carrer han superat les d'un cap de setmana normal. En xifres rodones, 32.100 persones han passat per alguna zona del Parc de Collserola entre aquest dissabte i diumenge. A la zona del Pi d'en Xandri, a Sant Cugat, s'ha comptabilitzat 7.200 persones i es posiciona com la zona més transitada aquest cap de setmana, seguida pel Pla de les Maduixes amb 7.000 vianants. Tant al Camí de Can Catà a Cerdanyola com a Mas Lluí, a Sant Feliu de Llobregat, han passat 6.200 persones i, finalment, al Mirador dels Xiprers han estat 5.500.
Marià Martí ha remarcat que aquest cap de setmana s'ha evidenciat que el Parc de Collserola té un 'problema de massificació en moments i indrets determinats'. També, però, ha observat que l'ús de l'espai públic per franges horàries i col·lectius pot ser una de les solucions per al parc natural. Proposa que s'estableixin franges horàries en funció de la pràctica esportiva (caminants o ciclistes, entre altres) i, amb aquesta mesura, espera que es redueixi la 'sensació' que el parc està massificat.
DECLARACIONS
Marià Martí
Va haver una resposta massiva que ja ens esperàvem. Fa una mica de por l'efecte tsunami. La gent, després de tants dies de confinament, a la primera ocasió van anar en massa. El segon dia ja va ser una mica més moderat perquè la gent fa autolimitació en funció del que es troba.
Your browser doesn’t support HTML5 audio