L'institut Pla i Farreras inaugura l'Imagin@, un espai dissenyat per millorar l'eficiència de l'aprenentatge

Es tracta d'un projecte del grup de recerca Smart Clasroom Project que avalua, repensa i millora l'arquitectura interior de les aules


  • Comparteix:

L'institut Joaquima Pla i Farreras ha inaugurat aquest dijous l'Imagin@, un espai del projecte de disseny impulsat pel grup de recerca Smart Classroom Project que avalua, repensa i millora l'arquitectura interior de les aules amb l'objectiu de millorar l'eficiència de l'aprenentatge i contribuir en la innovació pedagògica. El cap del projecte d'investigació, Guillermo Bautista, ha estat l'encarregat d'explicar als assistents el procés de disseny de l'aula, que ha comptat també amb la participació d'alumnes, famílies i professorat del centre.

Així, el projecte, que ja s'ha aplicat a altres centres escolars i instituts, planifica l'espai a través de la recerca conjuntament amb la comunitat educativa. Com ha explicat Bautista, 'l'espai és la carretera de la transformació educativa', ja que 'sense un espai pensat a partir de la recerca, és difícil donar resposta al projecte metodològic'. Aquesta nova aula de l'institut santcugatenc s'erigeix com la prova pilot en la qual s'hauran d'emmirallar els futurs canvis al centre. L'espai, a més, ha tingut una bona rebuda, amb índexs de satisfacció elevats entre els professors i l'alumnat.

Per la seva banda, el director del Pla i Farreras, Guillermo Matías, ha explicat que amb aquesta nova aula el centre 'guanya un espai molt funcional i versàtil, que permet fer coses que fins ara no es podien'. Matías també ha recordat que actualment 'hi ha un problema molt gran que és la limitació de l'espai' i que caldria, per una banda, oxigenar aquests centres i baixar les ràtios, i per l'altra, fer una inversió per realitzar canvis d'espais.




Guillermo Matías

Com a centre hem guanyat un espai molt funcional i versàtil. Ens permet treballar de formes múltiples. Ens dona possibilitats que fins ara no ens hauríem imaginat mai.

Guillermo Bautista

Nosaltres diem que l'espai és la carretera de la transformació educativa. Sense un espai adient pensat a través de la recerca científica és dificil donar resposta al que es vol fer a nivell metodològic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.