Sant Cugat començarà a celebrar Sant Medir el dia abans amb una revetlla
La revetlla del copatró de Sant Cugat se celebrarà el dilluns 2 al Celler Modernista i comptarà amb l'actuació dels banderers, el Grup Mediterrània
Publicat el 18/feb/20 per Martí González
Sant Cugat estrenarà enguany la revetlla de Sant Medir, una celebració prèvia al tradicional Aplec del 3 de març que tindrà lloc el vespre anterior al Celler Modernista. Una festa gratuïta 'per escalfar motors' que comptarà amb un homenatge a la Penya Regalèssia i a Jaume Pahissa, música en directe amb les veus de Marala, faves a la catalana i tast de vins per als assistents i l'actuació dels banderers d'enguany, el Grup Mediterrània, que arrenquen amb Sant Medir la celebració del seu 25è aniversari.
La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat durant la presentació dels actes de celebració del copatró de la ciutat que la intenció és que els banderers siguin cada any 'part implicada' de la celebració. Tradicionalment, els banderers s'encarregaven de pagar una part de la festa i ara ho faran amb una actuació de mostra, un 'punt de trobada' i de participació amb la ciutadania.
També han assistit a la presentació els membres del Grup Mediterrània Òscar Garcia i Júlia Molina, que han agraït la possibilitat de ser els banderers i s'han mostrat 'molt contents' de començar els actes de celebració del 25è aniversari amb una festa 'tant de Sant Cugat' com Sant Medir.
A banda de la revetlla, enguany Sant Medir presenta altres novetats. Ja el dia 3, la rebuda institucional als banderers canvia de lloc i serà a la plaça de la Vila, on hi tindrà lloc la tradicional xocolatada, a partir les deu del matí. Des d'allà sortirà la comitiva cap a l'ermita, que està previst que arribi al voltant del migdia. Un cop a l'esplanada, hi haurà l'estrena de l'obra de teatre 'Faves contades', a càrrec del grup Teatre a l'Ombra. A més, la fira de Sant Medir es redistribuirà perquè l'espai quedi més ampli per als visitants.
Més enllà d'aquestes novetats, també tornaran les activitats tradicionals: la ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, l'ofici religiós i les actuacions de les entitats de cultura popular. Enguany, Sant Cugat torna a acollir la Diada Castellera de Sant Medir, el diumenge 8 de març i, a més, una setmana abans, el dia 1, el Vilab acollirà 'La llegenda de Sant Medir', una activitat familiar per descobrir d'on ve la tradició del copatró de la ciutat.
Altres activitats
Enguany, Sant Cugat torna a acollir la Diada Castellera de Sant Medir, el diumenge 8 de març que és itinerant entre la ciutat i els barris de Gràcia que també celebren aquesta festivitat. Els Gausacs estaran acompanyats a plaça dels Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sants i la nova incorporació dels Castellers de Sarrià. Una setmana abans, el dia 1, el Vilab acollirà 'La llegenda de Sant Medir', una activitat familiar per descobrir d'on ve la tradició del copatró de la ciutat.
La programació de Sant Medir es pot consultar en detall a l'especial de Cugat Mèdia.
DECLARACIONS
Esther Madrona
Antigament els banderers s'encarregaven de pagar una part de la festivitat. Partint d'aquesta base i extrapolant-la al fet d'implicar els banderers, vam pensar en celebrar aquesta revetlla el 2 de març per fer bullir l'olla com un punt de trobada.
Your browser doesn’t support HTML5 audio