Descobreix què inclou el Calendari dels Pagesos 2020

L'almanac és la publicació més antiga en llengua catalana i tracta agricultura, astronomia i tradicions populars, entre altres temes


  • Comparteix:

El Calendari dels Pagesos 2020 / Foto: Cugat Mèdia

El Calendari dels Pagesos 2020 / Foto: Cugat Mèdia

L'origen de l'any bixest i les qualitats saludables de l'oli d'oliva són només un parell de les novetats que presenta el Calendari dels Pagesos 2020 de l'editorial santcugatenca Publicacions Tomàs. Amb 159 anys d'història, l'almanac conté informació agrícola, astronòmica, cultural i de tradicions populars. El Calendari dels Pagesos és la publicació més antiga en llengua catalana i es pot trobar als quioscos i llibreries.

El Calendari dels Pagesos 2020 també inclou una secció per a joves agricultors i emprenedors perquè puguin donar a conèixer la seva feina. En aquesta edició, l'espai descobreix la xarxa de Parc de les Olors.

L'editor de Publicacions Tomàs, Joan Tomàs, ha remarcat que ja consideren el Calendari dels Pagesos un almanac o revista, ja que és un llibret de 44 pàgines en el qual 'la quantitat de dades que s'inclou és extraordinària', com ha detallat Tomàs.

Tot i que el seu nom de l'almanac pot portar a pensar que s'adreça exclusivament als pagesos i al món relacionat amb la pagesia, Tomàs assegura que avui dia també hi ha públic urbanita que consumeix el Calendari dels Pagesos. Això es deu que és una publicació que recull 'informació útil per a un públic molt divers', ja que l'objectiu també és fer 'difusió de la gran labor' que fa la pagesia.

El Calendari dels Pagesos 2020 també inclou un calendari de fruites i verdures de temporada i un calendari de paret extraïble.

Joan Tomàs ha pres el relleu al pare que el 1970 es va fer amb els drets del calendari. El projecte segueix endavant gràcies a la tasca de Joan i un altre germà.




Joan Tomàs

Ho anomeno almanac i, quasi, revista. Actualment té 44 pàgines i seguim augmentant. La quantitat de dades que intentem incloure és extraordinària. Molta gent ens el compra perquè diuen que tot i ser una cosa tradicional i antiga troben molta informació útil.

Joan Tomàs

Informació útil per a un públic molt divers que no només és pagesa, també ens interessa que la gent urbana conegui la gran labor que fan a la pagesia. Intentem introduir informació de tota mena com curiositats, dades històriques, curiositats astronòmiques, refranys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.