Els Gausacs llueixen un 7 de 7 en la Diada Castellera de Festa Major

Els camises verdes també descarreguen un 3 de 8 i un 4 de 8

Societat

Publicat el 30/jun/19 per Roger Cuartielles

Els Castellers de Sant Cugat han tret a plaça aquest diumenge un 7 de 7 en la 24a Diada Castellera de Festa Major. Els camises verdes també han descarregat un 3 de 8 i un 4 de 8 en una trobada que també ha reunit els Moixiganguers d'Igualada, els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró.


MIRA-HO A CUGAT TV

DESCARREGA'T EL PROGRAMA SENCER AQUÍ

Per al cap de colla dels Gausacs, Martí Vinyes, ha estat una Diada Castellera 'profitosa' en què els camises verdes han pogut exhibir a plaça el treball fet als assajos. A més, tot i que no han estrenat cap castell, les construccions fetes han presentat alguns canvis respecte a d'altres diades. 'Hem diversificat posicions i hem introduït gent nova que abans no pujava', ha destacat Vinyes, que ha emfatitzat que la colla va per bon camí i està aconseguint créixer.

El tret de sortida de la diada l'han fet els Gausacs descarregant un 3 de 8 en la primera ronda. Els han seguit els Moixiganguers amb un 2 de 8 amb folre i els Borinots de Sants amb un 5 de 7. Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró han tancat el torn amb un 4 de 8.

La segona ronda s'ha obert amb un 4 de 8 dels camises verdes. Un castell que també han intentat descarregar els igualadins, però que ha acabat amb un intent desmuntat. Els Borinots, en canvi, sí que han aconseguit descarregar-lo i els Capgrossos han lluït un 3 de 8.

La tercera ronda ha estat la dels 7 de 7, descarregats per les quatre colles sense dificultats. Després de l'intent desmuntat de la segona ronda, els Moixiganguers també han aprofitat per descarregar un 4 de 7 amb agulla.

La diada ha acabat amb un vano de cinc de les quatre colles, en què els Gausacs han tingut un record cap a un dels seus membres, Raül Romeva, amb una pancarta en nom seu. El toc reivindicatiu també ha estat present amb una interpretació dels Segadors i pancartes de 'Us volem a casa', en referència als líders independentistes empresonats.

Aquesta ha estat la tercera actuació dels Gausacs a casa durant aquesta temporada després de les de la Diada de Sant Ponç.


DECLARACIONS

Martí Vinyes

Tot i que no hem estrenat cap castell, la majoria de castells duien algun canvi. Això implica que anem creixent i introduint gent nova que abans no en feia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio