La delegació d'agermanament Sant Cugat-Alba ja és a Itàlia

Són els actes de commemoració del 10è aniversari de l'agermanament


  • Comparteix:

La comitiva ha arribat aquest dissabte a l'aeroport de Torí / Foto: Ajuntament

La comitiva ha arribat aquest dissabte a l'aeroport de Torí / Foto: Ajuntament

La delegació santcugatenca que visita la ciutat piemontesa d'Alba per commemorar el desè aniversari de l'agermanament ja està a punt per començar els actes institucionals. Serà amb una rebuda al consistori de la ciutat italiana, on els rebrà l'actual alcalde, Maurizio Marello, i el que va signar l'acord, Giusseppe Rossetto. A la comitiva local hi ha l'alcaldessa, Carmela Fortuny, l'exalcalde Lluís Recorder, i els regidors Cristina Paraira (PDeCAT-Demòcrates), Aldo Ciprian (Cs), Èric Gómez (ERC-MES) i Álvaro Benejam (PP).

El viatge coincideix amb la 88a edició de la fira del 'Tartufo Bianco' de la ciutat italiana. Enguany es compleixen 11 anys de la signatura d'agermanament, ja que es dóna el cas que la celebració del desè aniversari s'ha posposat fins ara per la situació política a Catalunya l'octubre de l'any passat.

La trobada servirà, tal com a explicat des d'Alba a Cugat.cat l'alcaldessa, per estrènyer llaços culturals, però també empresarials. La comitiva tornarà a Catalunya dilluns.

Agermanament Sant Cugat-Alba
L'agermanament s'ha concretat en diverses àrees des del 2007. En l'àmbit cultural, hi destaquen diverses visites d'agrupacions dels dos municipis, com la que la Coral la Lira va fer el 2011 a Alba per participar en un concert per recaptar fons per la lluita contra el càncer. Dos anys abans, una delegació albesa s'havia desplaçat a Sant Cugat en un cap de setmana de concerts.

L'agermanament, però, no ha estat només en l'àmbit cultural i de llaços entre municipis, també hi ha hagut intercanvi entre els dos consistoris pel que fa a organització municipal i gestió dels ajuntaments en àrees com Territori i Seguretat Ciutadana, una col·laboració que es va concretar, per exemple, en la visita que els piemontesos van fer a Sant Cugat el 2010.

El mateix any de l'agermanament, el 2007, un aleví del Sant Cugat FC va participar en un torneig a Alba. Al setembre del 2010 es va produir també un intercanvi en l'àmbit esportiu, amb la participació del Club Petanca Sant Cugat Atlètic al torneig internacional d'Alba.


Carmela Fortuny

L'acollida representa un enfortiment de l'agermanament. Intercanviem experiències lligades a la cultura popular, però també al món empresarial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.