Desmantellat un grup que robava a domicilis mentre els residents dormien

Els Mossos d'Esquadra van detenir un dels presumptes autors / Foto: Mossos d'Esquadra

Societat

Publicat el 10/nov/15 per Redacció

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal especialitzat a robar en domicilis mentre els inquilins dormien. Tres dels 17 robatoris que s'imputen a la banda han tingut lloc a Sant Cugat.

A principis de mes, els Mossos van detenir a Barcelona un home com a presumpte autor del delicte de pertinença a grup criminal, 14 robatoris amb força a domicilis i tres robatoris i furts d'ús de vehicle. El detingut, de 27 anys, és veí de Barcelona.

La investigació va començar la matinada de l'1 d'octubre quan dos lladres van entrar en una casa de Sant Andreu de Llavaneres i van sostreure el cotxe mentre el propietari dormia. Dies després, els delinqüents van abandonar el vehicle a Cardedeu després d'advertir la presència policial. Els agents van trobar-hi a l'interior eines utilitzades per cometre robatoris amb força en domicilis: un mall de grans dimensions i diversos tornavisos i potes de cabra.

El 'modus operandi' consistia a forçar portes i finestres per accedir als habitatges i robar els objectes valuosos mentre els inquilins dormien. També sostreien cotxes per desplaçar-se als diversos domicilis en què volien delinquir. La zona d'actuació eren les comarques del Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental.

El detingut ha passat a disposició judicial i el jutge n'ha decretat la llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.