Els Gausacs proposen avui una jornada castellera en honor a Sant Cugat

Els Gausacs busquen fer afició amb la diada en honor a Sant Cugat / Foto: Gausacs

Societat

Publicat el 25/jul/15 per Albert Prat

La primera diada en honor a Sant Cugat, organitzada pels Gausacs, omplirà d'activitats avui els voltants del Monestir de Sant Cugat. A més de l'actuació castellera, a dos quarts de set a la plaça d'Octavià, també hi haurà tallers, contes per a infants, un sopar popular i concerts. La jornada neix amb la intenció d'acostar els castellers als santcugatencs i fer que se sentin seva la colla.

La jornada començarà a les onze del matí, amb diversos tallers a la plaça de l'Om. A dos quarts d'una, Elisabet Carnicé explicarà històries relacionades amb els castellers als nens i nenes assistents al Claustre del Monestir.

El plat fort arribarà a dos quarts de set de la tarda amb la diada castellera. Dos convidats de renom, com la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Castellers de Barcelona, acompanyaran els Castellers de Sant Cugat.

Un cop acabada la diada, hi haurà un sopar popular i concerts a la plaça de Barcelona. Little Litos, grup de Sant Cugat de rumba i flamenc, faran de teloners de 9son, un grup de rumba que, entre d'altres guardons, va rebre el premi Enderrock al millor directe 2012 i el premi de l'ARC al grup revelació del 2013. Actualment ha iniciat la gira del seu darrer disc 'Íssim'.

El cap de colla dels Gausacs, Biel Samsó, assenyala que és una diada per intentar que els santcugatencs es facin seus els castellers.

Biel Samso

Aquest any hem obert aquesta plaça, que esperem mantenir durant uns anys. L'objectiu és que el poble ens conegui, fer afició castellera i que la gent senti els Gausacs com una part del seu dia a dia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La diada també ha inclòs la presentació del número 9 de la revista 'Vallesos', que inclou un apartat casteller especial, al Claustre del Monestir i un assaig obert divendres.