Bombers i ADF demanen precaució al bosc tot i les darreres pluges


Temes relacionats

L'ADF local es forma amb altres agrupacions del Vallès Occidental (13/abr/14)

Ferreira (ADF): 'La vegetació fina és la que més crema i la més difícil de controlar' ( 9/ago/13)

L'ADF prepara els seus voluntaris per a una temporada d'estiu complicada (22/abr/12)

Ramon Viladrich: 'Hem tingut un parell d'incendis a la deixalleria de Can Calopa i a la zona de Can Sant Joan' (15/nov/11)

Dos petits incendis de matolls, balanç de la campanya d'incendis a la ciutat (14/nov/11)

Sant Cugat es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis d'enguany (11/jun/11)


  • Comparteix:

El seny és la principal actitud per evitar incidències / Foto: ADF

El seny és la principal actitud per evitar incidències / Foto: ADF

No celebrar barbacoes a prop de zones boscoses, evitar llençar burilles de tabac des del cotxe i, sobretot, no fer cap mena de foc a menys de 500 metres del bosc són algunes de les recomanacions dels Bombers i l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) per prevenir incendis durant la resta de la temporada d'estiu. En declaracions a Cugat.cat, els dos cossos han reconegut que està sent un estiu 'generós i tranquil' gràcies a les pluges de les últimes setmanes, però han reclamat no abaixar la guàrdia.

Un 40% del terme municipal de Sant Cugat és zona boscosa. És per això que els Bombers i ADF reclamen especial atenció als santcugatencs i la resta de visitants per prevenir possibles incidents. El cap del Parc de Bombers de Rubí i Sant Cugat, Ramon Viladrich, ha assegurat que l'estat dels boscos locals és bo gràcies a l'aigua dels últims dies però ha puntualitzat que el risc d'incendi tornarà a augmentar amb uns quants dies de sol intens.

Ramon Viladrich

El risc hi és. El combustible està en el bosc i quan les condicions climatològiques ho permetin qualsevol guspira podrà generar problemes.


Per tant, la recomanació bàsica és evitar fer focs a zones properes a molts matolls. En cas de voler cremar brossa vegetal s'ha de demanar permís a l'Ajuntament, tot i que en èpoques de màxim risc no se sol donar el permís. De fet, es recorda que existeix el servei de recollida de sac de metro cúbic per a aquells ciutadans que vulguin desfer-se de les seves restes vegetals. Així doncs, la principal actitud que cal tenir per evitar incendis és el seny, tal com explica el cap operatiu de la secció local de l'ADF, Iñaki Ferreira.

Iñaki Ferreira

El ciutadà ha de gaudir però amb seny. Ha de ser conscient de com tenim els boscos. Qualsevol negligència pot generar un incendi.


Els cossos d'emergències demanen a la ciutadania contactar amb el telèfon 112 en cas de veure foc o un fum sospitós a les zones boscoses.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.